Boekrecensies,  Teen chicks

Sleutel naar geluk – Sarah Dessen

Sleutel naar geluk Titel: Sleutel naar geluk
Auteur: Sarah Dessen
Verschenen: 2010
Pagina’s: 415
Uitgever: Moon
Originele titel: Lock and Key

‘Ruby, waar is je moeder?’ Zodra een sociaal werkster die vraag stelt aan Ruby, weet ze dat het spel uit is. Ruby woont alleen in het gele huis en telt de dagen tot ze achttien wordt en ze eindelijk op zichzelf mag wonen. Het was totaal niet haar bedoeling om herenigd te worden met haar zus Cora, die tien jaar geleden het huis uit is gegaan. Ze ziet het dan ook totaal niet zitten om bij haar en haar man, een rijke ondernemer, te gaan wonen

Haar leven verandert compleet: ze woont in een kast van een huis, gaat naar een privéschool, draagt nieuwe kleding en ook haar toekomst ziet er rooskleurig uit. Waarom is ze dan toch zo op haar hoede en durft ze niemand in vertrouwen te nemen? Ruby heeft haar oude leven achter zich gelaten, maar hoe past ze in deze nieuwe wereld? Alleen Nate, de vriendelijke buurjongen, schijnt te begrijpen hoe ze zich voelt, waarschijnlijk omdat hij zelf ook wel wat geheimen met zich meedraagt.

Mening over Sleutel naar geluk

Ruby komt bij haar zus te wonen nadat haar moeder opeens spoorloos is verdwenen. Maar dat doet ze wel vaker toch? Ruby denk in eerste instantie dat ze wel voor zichzelf kan blijven zorgen, maar dan komt de sociaal werkster erachter hoe slecht haar situatie is en zorgt ervoor dat Ruby bij haar zus Cora en haar vriend Jamie komt te wonen. Maar Ruby ziet het niet zitten om bij haar zus te gaan wonen. Zij had haar ten slotte achter gelaten bij haar moeder, en nooit meer contact opgenomen. Niet alleen moet ze naar een nieuwe buurt, ook naar een nieuwe school. Al snel leert ze Nate kennen, haar buurjongen. Al gauw hebben Nate en Ruby een klik, maar wat houdt Nate toch steeds verborgen? Heeft hij net zo’n groot geheim als Ruby?

Ik had erg veel goede verhalen gehoord over de boeken van Sarah Dessen. Dus begon ik vol nieuwsgierigheid aan mijn boek. Ik moet eerlijk zeggen dat het boek mij een beetje heeft teleurgesteld. Ik vond het moeilijk om in het verhaal te komen en het verhaal vast te houden. Op zich was het onderwerp leuk, maar af en toe ging het nogal traag. Dat vind ik jammer, want mij leken de boeken van Sarah Dessen erg leuk. Ik probeer nog wel een ander keer een ander boek van haar, hopelijk is die beter! Het verhaal is wel leuk, maar je moet er wel je aandacht bijhouden.

Meer recensies lezen van de boeken van Sarah Dessen? Klik dan hier.

Rating: 3/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.