Boekrecensies,  Teen chicks

Prinsessenacademie – Shannon Hale

PrinsessenacademieTitel: Prinsessenacademie
Auteur: Shanon Hale
Verschenen: november 2008
Pagina’s: 240
Uitgever: Clavis
Originele titel: Princess Academy

Net als alle andere inwoners van het dorp op Berg Eskel wil Miri in de steengroeve werken. Maar dat mag niet van haar vader, en daardoor voelt ze zich erg nutteloos. Tot ze onverwachts een kans krijgt om zich te bewijzen. Er wordt aangekondigd dat de kroonprins zijn bruid in het bergdorp zal uitkiezen. Samen met alle andere meisjes van huwbare leeftijd wordt Miri naar een speciale academie gestuurd, waar ze zich moet voorbereiden op het leven als prinses. En dat is moeilijker dan ze dacht.

Mening over Prinsessenacademie

Miri woont samen met haar vader en zus in het dorp op Berg Eksel. De inwoners moeten hard werken voor hun geld, maar Miri mag van haar vader niet in de steengroeve werken. Ze voelt zich nutteloos en weet niet wat ze met haar leven aan moet. Tot er een oproep van het koninkrijk komt. Ze zoeken een nieuwe prinses voor de kroonprins en de priesters hebben Berg Eksel als gebied uitgekozen waar de vrouw van de prins gekozen moet worden. Alle meisjes met de juiste leeftijd moeten naar een academie om tot prinses opgeleid te worden. Miri gaat er met tegenzin ook heen. Maar uiteindelijk ziet ze in dat het toch niet zo vreselijk is. Misschien wil ze toch wel een prinses worden?

Dit boek is een heerlijk boek voor tussendoor. Ieder meisje heeft er vroeger weleens van gedroomd om prinses te worden. De meisjes van Berg Eksel hebben weinig spullen en hebben nog nooit op school gezeten. Ze krijgen te maken met leren en lezen. Maar een prinses moet natuurlijk ook de etiquette leren en kunnen dansen. Prinsessenacademie is een heerlijk luchtig boek voor tussendoor. Verhalen over academies, kostscholen etc. vervelen mij nooit. Zo ook dit verhaal niet. Ik ben er doorheen geracet. Het is een heel erg leuk boek voor tienermeiden. Zeker een aanrader.

Rating: 4/5

bol-button

3 Comments

  • Vivian

    Ik heb dit boek gekocht op het Boekenfestijn een tijdje geleden en het lijkt me erg leuk! Niet te chicklit-achtig, gewoon fijn voor tussendoor. Doet me denken aan The Selection van Kiera Cass, dat vond ik een heerlijk boek!

  • Sanne

    Dit boek doet me ook denken aan The Selection van Kiera Cass, momenteel lees ik The Elite dus zit ik helemaal weer in de prinsessenstemming en eigenlijk vind ik het heerlijk. Misschien dat ik deze wel ga lezen:)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *