Boekrecensies,  Chicklit

Perfect plaatje (geek girl #3) – Holly Smale

Perfect plaatjeTitel: Perfect plaatje
Auteur: Holly Smale
Verschenen: oktober 2014
Pagina’s: 312
Uitgever: Gottmer
Originele titel: Picture Perfect

Harriet weet een hoop. Dat New York de dichtstbevolkte stad in de Verenigde Staten is bijvoorbeeld. En dat 1 op de 38 mensen in de VS er woont. Maar ze weet absoluut niets over modellenwerk in de Big Apple. Zal ze, samen met haar familie, wel kunnen aarden in de States? En hoe wordt een mens ‘een merk’? Dat is namelijk wat ze moet worden, als ze de modellen in New York mag geloven. Haar leven wordt helemaal één groot vraagteken wanneer ze wordt bedolven onder grootse en romantische gebaren – maar niet die van haar vriendje…

Menin over Perfect plaatje

Oh Harriet, Harriet, Harriet toch. Wat blijf je toch zo voorspelbaar, maar weet je me toch iedere keer weer te verrassen. Harriet krijgtde grote schrik dat ze naar New York moet verhuizen. Iedereen moet achterlaten en samen met haar ouders naar de andere kant van de wereld moet gaan. In Amerika aangekomen komt ze voor nóg meer verrassingen te staan waar ze dan wel weer het geluk heeft dat ze wat bekende mensen tegen komt, dat maakt het leventje in New York toch iets minder eenzaam.

Geek girl is net zoals de andere 2 boeken een grote bom van ’tienerheid’, met een speciaal randje. Dat wel.Haar driftbuien, haar onzekerheid en natuurlijk de verliefdheid. En om het nog erger te maken zijn haar ouders vreselijk (grappig)! Natuurlijk, dit blijft een tienerboek. En een tienerboek loopt altijd goed af omdat het zo te voorspellen is. Toch weer Holly Smale dit keer er een ander randje aan te geven. Een paar momenten dat ik echt dacht ‘NEEEE’. En als een boek zulke momenten heeft, in een tienerboek.. Ja dan zit het zeker wel goed! Perfect plaatje is vanaf moment één al leuk om te lezen. Het is gewoon typisch Harriet, die je voor je gevoel ook echt hebt leren kennen. Holly Smale weet zo’n simpel en makkelijk meisje om te toveren in een echte vriendin voor de lezers.
Natuurlijk zijn er wat momentjes dat ik dacht yeah,sure. Maar dat hoort bij het boek vind ik. Wat dingetjes die over the top zijn. (oké een hoop dingetjes). En toch geeft het ergens natuurlijk ook wel weer een deel van de waarheid.

Perfect plaatje leest perfect (ha-ha) door. Je gaat ontzettend snel door het verhaal heen omdat het zo simpel is geschreven. Voor mij was het echt een boek dat ik leuk vind om tussendoor te lezen. Je hoeft je aandacht er niet zo bij te houden en kan het boek zo nu en dan weer even oppakken. Voor je het weet heb je het boek uit en denk je waarschijnlijk hetzelfde als ik dacht: Harriet toch…

Meer recensies lezen van de boeken van Holly Smale? Klik dan hier.

Rating: 3.5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *