Boekrecensies,  Teen chicks

Over the edge – Helen Vreeswijk & Dirk Bracke

Over the edgeTitel: Over the edge
Auteur: Helen Vreeswijk & Dirk Bracke
Verschenen: 2010
Pagina’s: 389
Uitgever: Manteau

Chris is gefrustreerd omdat hij niet meteen moeders mooiste is en de meisjes hem niet zien staan. Hij voelt zich alleen na de scheiding van zijn ouders. Hij zou wel willen vrijen met de knappe Fien, maar die is verliefd op zijn beste vriend Ruud. Gore internetfilmpjes winden hem op en doen hem op zoek gaan naar seks. De zoektocht naar de ultieme kick wordt steeds opwindender, maar ook steeds gewelddadiger. Hij overschrijdt de grenzen van wat kan en mag. Fien zou de kers op de taart zijn…

Mening over Over The Edge:

Over the edge gaat over een heftig en actueel onderwerp: verkrachting. Chris is een minder knappe jongen, die wanhopig op zoek is naar seks. Hij gaat hierin veel te ver. Hij kijkt regelmatig filmpjes op internet om inspiratie op te doen en daarbij ziet hij dingen die hij graag bij hoofdpersonage Fien zou willen doen. Je komt er helaas niet achter waarom Chris zo seksueel gefrustreerd is en waarom hij hetgeen doet wat hij heeft gedaan.

Ik ben dol op boeken waarin duidelijk wordt hoe het politieonderzoek bij dit soort zaken verloopt. Dit soort boeken hebben me altijd geïnteresseerd. De politieonderzoeken in de boeken van Helen Vreeswijk zijn erg op de waarheid gebaseerd, omdat ze zelf bij de recherche heeft gewerkt. Dit boek is op zo’n manier geschreven dat ik ging meeleven met zowel de dader, de politie, als de slachtoffers. Zo wordt ook eens vanuit een ander oogpunt naar criminaliteit gekeken.

In het boek zit wel veel seks, en soms ook vrij heftig, zeker met een onderwerp als verkrachting. Toch vind ik dit een echte pageturner en ik raad het dan ook zeker aan.

Meer recensies lezen van de boeken van Helen Vreeswijk? Klik dan hier.

Rating: 4.5/5

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *