Boekrecensies,  Teen chicks

Onheilspellende schoonheid (Privilege #2) – Kate Brian

Onheilspellende schoonheid Titel: Onheilspellende schoonheid (Privilege #2)
Auteur: Kate Brian
Verschenen: 2011
Pagina’s: 220
Uitgever: Van Goor
Originele titel: Beautiful Disaster

Na haar ontsnapping uit de jeugdgevangenis heeft Ariana weer een moord gepleegd. Ditmaal om haar oude, bevoorrechte leven terug te krijgen. Met een nieuwe naam en een ander uiterlijk neemt ze de plaats in van haar slachtoffer op Atherton-Pryce Hall, een exclusieve school net buiten D.C. Daar voelt ze zich thuis. Alles loopt nu op rolletjes: ze is ingedeeld bij de elite-lessen, flirt met haar teamleider en heeft populaire vriendinnen om mee te roddelen. Dan duikt er iemand op uit haar verleden die haar fijne, nieuwe leven in gevaar brengt. Hoever zal Ariana gaan om dat te behouden?

Mening over Onheilspellende schoonheid

Ariana doet er alles aan om een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden na haar ontsnapping uit de gevangenis. Als ze hiervoor dan iemand moet vermoorden, dan doet ze dat ook maar. Met de naam van degene die ze vermoord heeft en een nieuw uiterlijk, neemt ze de plaats in van haar slachtoffer op een exclusieve school, waar alleen maar rijkeluiskinderen op zitten. Ze voelt zich al snel thuis op Atherton-Pryce Hall, maar er is iets in haar verleden dat haar achtervolgt. Iemand die het weet van de moord en die haar nu probeert te saboteren en haar aan wil geven. Ariana wil er alles aan doen om haar identiteit geheim te houden. Ze voelt zich eindelijk op haar plek en maakt nieuwe vrienden. Maar dan gaat ze wel heel ver om haar identiteit te behouden…

Onheilspellende schoonheid is het tweede deel in de Privilege serie. De Privilege serie is eigenlijk een spin-off van de Privé serie van Kate Brian, maar je kunt de series prima afzonderlijk lezen. Onheilspellende schoonheid was weer zo’n boek waar ik doorheen racete. Het is een ontzettend spannend en origineel verhaal. Ik houd van kostschoolverhalen, dus dit was zeker weer een goede toevoeging. Het boek kan soms heel verrassend zijn. Het is spannend omdat je wilt weten of ze erachter komen dat Ariana de hele boel bedriegt. Ze staat vaak op het punt om ontdekt te worden… Het is een heel leuk en spannend verhaal voor de jongere lezers onder ons. Het is een vermakelijk boek en ik kijk uit naar het volgende deel, want dit boek had weer een ontzettende cliffhanger!

Meer recensies lezen van de boeken van Kate Brian? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *