Boekrecensies,  Teen chicks

Girlpower – Robin Benway

Girlpower - Robin BenwayTitel: Girlpower
Auteur: Robin Benway
Verschenen: 2010
Pagina’s: 299
Uitgever: De Fontein Jeugd
Originele titel: The Extraordinary Secrets of April, May and June

Na de scheiding van hun ouders, verhuizen de zussen April (16), May (15) en June (14) met hun moeder naar een andere stad. Dat is het begin van een nieuw leven op een nieuwe school. Niet iets waar ze naar uitkijken! Op hun eerste schooldag overkomt hun iets bizars: April blijkt in de toekomst te kunnen kijken, May kan uit haar lichaam treden en June kan gedachten lezen. Deze bijzondere gaven zetten de zussen in om op school te overleven en er persoonlijk voordeel uit te slepen.

Dat levert hilarische situaties op: wanneer April op school de boomlange Julian ontmoet, ziet ze dat ze in de toekomst zullen gaan zoenen! June gebruikt het gedachten lezen om het populairste meisje van de school voor zich te winnen. En May, die een hekel heeft aan school, verdwijnt uit de klas, terwijl niemand dat ziet. Wanneer April een visioen heeft waarin June een ernstig ongeluk krijgt, doet ze er alles aan om dit te voorkomen. Maar dan ook echt álles…

Mening over Girlpower

Toen ik las waar dit boek over ging, leek het mij echt een leuk verhaal. Een keer wat anders dan normaal. April, May en June komen er op een dag achter dat ze alledrie een kracht bezitten. April kan in de toekomst kijken, als is die soms nogal onduidelijk en weet ze nog niet precies wat er gaat gebeuren, May kan opeens verdwijnen en June kan andermans gedachten lezen. April ziet in de toekomst dat ze Julian gaat zoenen, maar het lijkt er eerst op dat ze dat helemaal niet wil. May baalt want ze krijgt bijles voor een vak van een zeer irritante leraar.. en verdwijnt dan ook op momenten als het wel kan. En June probeert de gedachten te lezen van de populaire Mariah zodat ze haar als vriendin kan krijgen. Maar dan krijgt April een visioen van June en zwaailichten van ambulances en ze is bang dat June een ongeluk krijgt. Dus doet ze er alles aan samen met May om dit te voorkomen. Maar gaat dit ook goed?

Girlpower las heel erg lekker door. Ik vind de personages erg leuk en heel verschillend. De zusjes lijken bijna niet op elkaar, ze hebben allemaal totaal andere interesses. April is een studiebol, May een buitenbeentje en June wil graag populair worden. Het boek is erg leuk voor wat jongere meiden en ik zal hem dan ook zeker aanraden. Het zit vol avontuur, spanning en humor! Lekker boek om even tussendoor te lezen.

Meer recensies lezen van de boeken van Robin Benway? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.