Boekrecensies,  Teen chicks

Drie versies van mij – Wendy, Eefje & Joany Buenen

Drie versies van mij Titel: Drie versies van mij
Auteur: Wendy, Eefje en Joany Buenen
Verschenen: juni 2009
Pagina’s: 208
Uitgever: De Fontein

Leuk aan drieling zijn: je zussen kunnen kleren voor je passen, terwijl jij kijkt hoe ze jou zouden staan! Vreselijk aan drieling zijn: zelfs je eigen vriendje herkent je niet altijd….

De drielingzussen Alice, Marieke en Esther zijn altijd samen. Ze begrijpen elkaar volledig en beginnen vaak spontaan hetzelfde liedje te zingen. Natuurlijk zijn er ook momenten waarop het minder fijn is om een drieling te zijn – bijvoorbeeld als klasgenoten na zes jaar nog steeds hardop discussiëren over wie wie is – maar geen van de zussen neemt dat zwaar op.

Dan gebeurt er iets verschrikkelijks. Marieke ziet hoe haar vriendje Robin een doosje overhandigt aan Alice. Hij geeft haar een ring. En niet zomaar een: de ring die Marieke al heel lang wil hebben. Zelfs Mariekes eigen vriendje herkent haar niet! Marieke is er kapot van. Ze neemt een drastisch besluit: zij en haar zussen gaan het een jaar zonder elkaar proberen.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Mening over Drie versies van mij

Marieke, Alice en Esther zijn drielingzussen en doen alles samen. Maar dan gebeurt er iets waardoor Marieke vindt dat de zussen dingen voor zichzelf moeten gaan doen. Eerst zouden ze alle drie dezelfde studie gaan doen, maar ze besluiten allemaal een andere opleiding te kiezen. Marieke vertrekt naar Amsterdam en gaat naar de scriptschool, Alice gaat Journalistiek studeren in Tilburg en Esther blijft thuis wonen en gaat Nederlands studeren. Voor het eerst in hun leven staan ze echt op hun eigen benen. Marieke heeft moeite met het vinden van een nieuwe liefde, Esther heeft moeite met het maken van vriendinnen en Alice haar nieuwe studentenhuis is een zwijnenstal. Ze stellen een pact op met opdrachten waaraan ze zich het nieuwe jaar moeten houden. Maar hoe houden de meiden het een jaar zonder elkaar vol?

Drie versies van mij is geschreven door een drieling. Het boek is deels gebaseerd op echte gebeurtenissen. Toch vond ik dat ik er wel erg veel tegelijk gebeurde en het was af en toe een beetje ongeloofwaardig. Op iedere bladzijde gebeurde er iets nieuws, wat wel de vaart er in hield, maar soms was het net iets te veel waardoor het verhaal ongeloofwaardiger werd. Toch vond ik het een leuk verhaal. Ik vind het erg leuk dat het door een echte drieling is geschreven. Een leuk, simpel verhaal voor tussendoor. Zeker leuk voor meiden die aan hun eerste studiejaar beginnen, want er kwamen vaak herkenbare dingen voorbij. Ik vond het namelijk erg leuk dat Alice in dit boek Journalistiek studeert, en ook nog in Tilburg. Ik weet bijna voor honderd procent zeker dat het gebaseerd is op de school waar ik nu Journalistiek studeer in Tilburg. Dat is leuk, want ik kreeg er een beeld bij en er kwamen ook herkenbare opdrachten in voorbij. Natuurlijk was niet alles hetzelfde, maar het is toch een leuk aspect. Dus mocht je gaan studeren volgend jaar, dan is dit boek zeker leuk om even te lezen. En mocht je dat niet doen, of net als ik al naar het derde jaar van mijn studie ga, dan is het natuurlijk nog steeds leuk om te lezen!

Rating: 3/5

bol-button

3 Comments

  • Ilse

    Ik heb dat boek ook gelezen in 2010 of zo, en deel twee het jaar erna! Sommige dingen zette ik m’n vraagtekens bij – zoals met dat rij-examen – maar ik had geen zin om er diep over na te denken. Net wat Swaen zegt, het is een boek wat je zo snel tussendoor leest. =)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *