Boekrecensies,  Teen chicks

Drie keer verliefd – Wendy, Eefje & Joany Buenen

Drie keer verliefd Titel: Drie keer verliefd
Auteur: Wendy, Eefje en Joany Buenen
Verschenen: oktober 2010
Pagina’s: 196
Uitgever: De Fontein

Het is zomer. De drielingzussen Alice, Esther en Marieke gaan samen op vakantie. Alice en Esther verheugen zich er enorm op, maar Marieke voelt zich onzeker. Ze denkt de laatste tijd veel aan Esthers vriendje Lucas. Ze is in de war, in paniek zelfs. Ze zou toch nooit verliefd worden op dezelfde jongen als haar eigen zus? Dan wordt het onvoorstelbare werkelijkheid: Marieke en Lucas zoenen elkaar. Esther is verbijsterd. De zussen hebben voor het eerst van hun leven écht ruzie. Esther en Marieke praten niet meer met elkaar en Alice weigert partij te kiezen. De vakantieplannen zijn dus van de baan. De drielingzussen zijn voor het eerst volledig op zichzelf aangewezen. Komt het ooit nog goed tussen Marieke, Esther en Alice? Of is hun onverbrekelijke band toch niet bestand tegen jaloezie, concurrentie en valse beschuldigingen?

Mening over Drie keer verliefd

Marieke, Alice en Esther gaan samen op vakantie naar Spanje. Tenminste dat was de bedoeling. Als Esther haar zus Marieke samen met haar vriend Lucas betrapt, slaat alles om. Het is namelijk niet een gezellig theekransje wat ze houden, nee ze staan te zoenen! Esther is over haar toeren en wil zowel Lucas als Marieke niet meer zien. Alice staat tussen dit alles in, wat moet je ze nou doen? De volgende dag zouden ze naar Spanje vertrekken, maar nu lijkt alles niet door te gaan. De zussen zeggen de vakantie af en Marieke en Esther wisselen voor het eerst in hun leven geen woorden met elkaar. Alice vertrekt naar Frankrijk met haar vriend, maar dat blijkt ook niet helemaal goed te gaan en uiteindelijk komt ze voor haar werk bij een tijdschrift terecht in London. Tot overmaat van ramp gebeurt daar ook nog eens iets. Uiteindelijk weet datgene de zussen samen te brengen, maar of het vertrouwen ook wederkeert is de vraag.

Drie keer verliefd is het vervolg op Drie versies van mij over de drielingzussen. Dit boek was wederom leuk om tussendoor te lezen, vooral voor de jonge lezers onder ons. Het is een beetje dramatisch en over de top, maar ach, daar houden we allemaal weleens van. Ik vind de schrijfstijl van de drie zussen wel erg leuk, maar het is allemaal wel vrij simpel. Desondanks zeker een boeiend verhaal als je even zin hebt in iets luchtigs voor tussendoor!

Rating: 3/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.