Boekrecensies,  Teen chicks

De geur van sinaasappels – Beth Kephart

De geur van sinaasappelsTitel: De geur van sinaasappels
Auteur: Beth Kephart
Verschenen: november 2012
Pagina’s: 222
Uitgever: Callenbach
Originele titel: Small Damages

Spanje. Hitte. Een afgelegen boerderij waar een ouder echtpaar de zaak draaiende houdt. Voor de Amerikaanse Kenzie, net klaar met highschool, een compleet nieuwe wereld. Ze is er alleen niet op vakantie of om te werken. Kenzie heeft een groot probleem. Ze is zwanger van haar vriend, en haar moeder heeft haar rücksichtslos naar het verre Spanje gestuurd om kennis te maken met de adoptieouders van haar ongeboren kind. Kenzie heeft alleen een heel andere oplossing voor haar ­probleem bedacht.

Mening over De geur van sinaasappels

Kenzie is zwanger van haar vriend Kevin. Maar haar moeder vindt dit vreselijk. Dus wordt Kenzie naar het bloedhete Spanje gestuurd, waar een stel haar baby zal adopteren. Ze komt terecht op de boerderij van Miguel en werkt in de keuken bij Estela. Op het terrein woont ook Esteban, een jongen van haar leeftijd die dol is op paarden. Kenzie leert de personen steeds beter kennen, ze went aan het leven in Spanje en ook ontmoet ze de adoptieouders van haar baby. Maar toch is er iets wat niet goed voelt.

De geur van sinaasappels heeft een interessant onderwerp. Het gaat over een ongewenste tienerzwangerschap met de vraag wat er met de baby gaat gebeuren. Ik vond het lastig om in het verhaal te komen. Af en toe was het boek een beetje vaag en zat er niet ontzettend veel verhaal in. Toch vond ik dit boek interessant. Het onderwerp is gewoon erg leuk en ik hou van het hete Spanje. Wat leuk is, is dat er gewoon Spaanse zinnen worden gebruikt. Achterin zijn er een paar pagina’s met de vertalingen, maar op zich heb je die niet nodig om het verhaal te begrijpen. Ik vind Spaans een erg boeiende taal en volgend jaar zal het ook mijn minor worden en daarom vond ik dit boek interessant. Af en toe had er wel wat meer vaart in gemogen, maar het was een luchtig boek voor tussendoor.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Beth Kephart.

Rating: 3/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *