Boekrecensies,  Teen chicks

Bonustrack – Robin Benway

Bonustrack Titel: Bonustrack
Auteur: Robin Benway
Verschenen: juni 2008
Pagina’s: 352
Uitgever: De Fontein
Originele titel: Audrey, Wait!

Audrey is zestien en leidt het leven van een gewone tiener. Tenminste… totdat ze het uitmaakt met Evan, haar vriendje en zanger in een onbekend bandje. Nog diezelfde dag schrijft hij een nummer over hun verbroken relatie. Het heet Audrey, wacht! en wordt een doorslaand succes. Het lied staat in korte tijd op nummer één in de hitparade.

Niet alleen Evan, ook Audrey wordt in één klap beroemd: journalisten willen een interview, fotografen en fans achtervolgen haar en ook op internet is ze niet veilig. Audrey doet haar uiterste best haar leven op school zo normaal mogelijk te laten verlopen, maar dat blijkt onmogelijk. Ze wordt meegesleurd in een mediagekte die sterker is dan zijzelf.

In al deze hysterie is haar beste vriendin Victoria een rots in de branding. Ook James, met wie ze in een ijszaak werkt, trekt zich niets aan van haar plotselinge populariteit. Maar door verkeerde beslissingen maakt Audrey de situatie er niet beter op…

Mening over Bonustrack

Toen ik dit boek in de Bibliotheek tegenkwam, leek het me wel een leuk verhaal voor tussendoor. Audrey maakt het uit met haar vriendje, Evan, die in een band zit. Vlak nadat het uit is, treedt Evan samen met zijn band op tijdens een plaatselijk concert. Audrey besluit om alsnog naar dit concert te gaan samen met haar beste vriendin, Victoria, en haar vriend Jonah. Audrey krijgt tijdens dit concert de schrik van haar leven, de band heeft namelijk een nieuw lied geschreven dat ze voor het eerst zingen, dat over de verbroken relatie van haar en Evan gaat. Het lied, Audrey, Wait!, wordt een groot succes in het land. Maar het lied stijgt in de top en staat binnen no time op nummer één en is zelfs bekend in het buitenland! Niet alleen Evan wordt beroemd, ook Audrey kan niet meer onherkenbaar over straat. En dat terwijl ze een normaal leven wil leiden. Dan wordt ze ook nog verliefd, maar nog nooit was alles zo lastig geweest. Audrey staat voor moeilijke keuzes waarbij ze af en toe nog weleens de foute beslissingen maakt…

Ik vond Bonustrack een leuk boek. Het verhaal vind ik origineel, zoiets heb ik nog niet eerder gelezen. Het boek las lekker door en was gewoon leuk om even tussendoor te lezen. Het boek bevat veel avontuur en op iedere bladzijde gebeurt er eigenlijk wel iets nieuws. Ik vond het een leuk boek om te lezen en kan het dan ook zeker aanraden aan de jongere lezers onder ons.

Meer recensies lezen van de boeken van Robin Benway? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *