Boekrecensies,  Teen chicks

Beste vriendinnen, ergste vijanden (Frenemies #1)- Alexa Young

Beste vriendinnen, ergste vijandenTitel: Beste vriendinnen, ergste vijanden
Auteur: Alexa Young
Verschenen: 2009
Pagina’s: 238
Uitgever: The House of Books
Originele titel: Frenemies

Avalon en Halley zijn beste vriendinnen en zij hebben wilde plannen voor het nieuwe schooljaar:
– samen een modeblog schrijven voor school
– nog populairder worden door modetips te geven aan hun medescholieren
– een heel groot bestevriendinnenfeest geven

Maar dan krijgen de vriendinnen ruzie over… ja, eigenlijk over alles. In plaats van beste vriendinnen zijn ze nu ergste vijanden. Voorheen deelden ze alles, nu alleen nog de voogdij over hun puppy. Avalon en Halley ontdekken wat er gebeurt als je ruzie krijg met degene die je het beste kent, en die nergens voor terugdeinst.

Avalon: weet alles over mode, is heel populair en wil nu alsnog het beste feest aller tijden geven, desnoods zónder Halley.

Halley: is laaiend enthousiast over haar nieuwe hobby… kunst. Wanneer ze met haar nieuwe, artistieke kledingstijl op school komt, kraakt Avalon haar genadeloos af. Is hun supercoole vriendschap nu echt voorbij?

Mening over Beste vriendinnen, ergste vijanden

Dit boek las ik even tussendoor omdat het niet zo’n dikke pil was. Het boek gaat eigenlijk niet echt ergens over, alleen over de ruzie die er tussen Halley en Avalon is ontstaan. Beiden schrijven ze voor de nieuwe column op hun schoolsite, waar ze modeadvies geven. Maar dit loopt uit op het afkraken van andermans kleding en vooral die van elkaar. Ze kunnen elkaar niet meer zien en maken overal ruzie over en proberen elkaar alleen maar te overtreffen. Op een gegeven moment werd het wel een klein beetje flauw. Het is puur elkaar afkraken op hun kleding en beter zijn dan de ander. Ze maken allebei nieuwe vrienden, maar zijn dat wel echte vrienden? En hoorden de twee uiteindelijk toch niet bij elkaar? Het is een leuk boekje voor tussendoor, maar echt serieus kan ik het niet nemen. Het is leuk voor meiden van een jaar of 13, die zich nog niet te erg in een boek willen verdiepen. Het gaat over kleding, vriendschap (nou ja in dit geval niet echt vriendschap) en over het populair worden op school. De schrijfstijl vind ik wel erg leuk en het leest goed door.

Rating: 2,5/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.