Boekrecensies, Teen chicks

At Summer’s End – Kim de Bruin

At Summer's End - Kim de Bruin
Titel: At Summer’s End
Auteur: Kim de Bruin
Verschenen: mei 2013
Pagina’s: 245
Uitgever: Letterrijn

Een complete verandering in het leven van de 15-jarige Lynn valt samen met de komst van de zomer. Met de verhuizing naar haar vader in het huis aan zee, laat ze haar moeder en het vertrouwde leven achter zich. Ineens heeft ze ook het gezelschap van zijn nieuwe vrouw en haar drie kinderen. Lynn moet erg wennen aan haar stiefmoeder, nieuwe broers en zusje. Met de jongere Leigh en Robin kan ze het goed vinden, maar haar 18-jarige stiefbroer Brandon keurt haar geen blik waardig en weigert een woord met haar te wisselen. Al snel begint Lynn een enorme hekel te krijgen aan hem en zijn afstandelijke houding. Wanneer Lynn voor het eerst tot over haar oren verliefd wordt, lijkt haar leven mooier en leuker dan ooit tevoren. Echter zorgt een dramatische gebeurtenis er voor dat Lynn zich meer en meer in zichzelf terugtrekt.
At summer’s end is het verhaal van een gewoon meisje dat zich staande probeert te houden in een wereld waarin na de zomer niets meer hetzelfde zal zijn…

Mening over At Summer’s End

At Summer’s End gaat over Lynn die samen met haar vader bij zijn nieuwe vriendin gaat wonen. Haar stiefmoeder heeft drie kinderen, de jongere Leigh en Robin en de 18-jarige Brandon. Ze trekken met z’n allen in een huis aan het strand. Lynn moet op het begin wennen en voornamelijk aan Brandon, want sinds ze met z’n allen samenwonen heeft hij nog geen woord tegen haar gesproken. Ze snapt maar niet wat er mis met hem is. Maar dan veranderd één ingrijpende gebeurtenis haar hele leven. Lynn gaat zich anders gedragen en praat amper meer. Maar dan begint Brandon te praten en komt Lynn erachter waarom hij zich zo gedraagt. Ze snapt hem steeds meer en begint steeds meer met hem op te trekken, tot het noodlot weer toeslaat…

Toen ik aan dit boek begon, wist ik niet dat er zulke heftige gebeurtenissen in het boek voorkwamen. Lynn is 15 jaar maar heeft op haar leeftijd al ontzettend veel meegemaakt. Ze gedraagt zich dan ook vrij volwassen. Maar af en toe had ik wel wat momentjes dat ik me stoorde aan haar als personage. Op sommige momenten vond ik het boek wat te langdradig en vond ik dat Lynn eindelijk eens wat actie moest ondernemen. Het boek is wel een pageturner, omdat je wil weten hoe Lynn met een heftige gebeurtenis weet om te gaan. Het eind vond ik een verrassende wending nemen en misschien ook een heel klein beetje ongeloofwaardig. Maar hé, het boek was hartstikke vermakelijk en las lekker door. Zeker een fijn tussendoortje en erg interessant, omdat het een onderwerp is waar ik nog geen boek over heb gelezen. Ik ben erg benieuwd naar het volgende deel en hoe dit verhaal verder zal gaan.

Rating: 3/5

bol-button

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Lies mei 6, 2013 at 07:31

    Dit boek heb ik al voorbij zien komen ergens, hij lijkt me erg leuk!

  • Reply Mieke Schepens mei 6, 2013 at 11:32

    Het lijkt me een mooi boek ! Wel mooi om te lezen, Danique, dat je zó in het verhaal zat dat je jezelf zelfs ging ergeren aan de hoofdpersoon. Dan leeft zo’n hoofdpersoon dus écht !

  • Reply Joanydvv mei 6, 2013 at 19:23

    Ik herken me wel in je recensie. Ik vond het verhaal steeds sterker worden naarmate het vorderde, maar het einde stelde me toch weer een beetje teleur. Ben erg benieuwd wat het vervolg met zich mee brengt.

  • Leave a Reply