Boekrecensies,  Teen chicks

Als ik blijf – Gayle Forman

Als ik blijfTitel: Als ik blijf
Auteur: Gayle Forman
Verschenen: mei 2011
Pagina’s: 223
Uitgever: The House of Books
Originele titel: If I stay

Het leven van de 17-jarige Mia draait om muziek: ze wil graag naar het conservatorium en haar vriend Adam speelt in een populaire rockband. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Maar wanneer Mia en haar ouders en broertje een gezellig dagje uitgaan, gebeurt er iets onverwachts waardoor het leven van Mia in een klap voor altijd verandert…

Mening over Als ik blijf

Als ik blijf heeft een vrij heftig onderwerp waar ik nog niet vaak over gelezen heb. Mia raakt samen met haar familie betrokken bij een auto-ongeluk. Ze belandt in het ziekenhuis in een coma. Ze krijgt de keuze of ze zal blijven leven (en heel haar familie kwijt raakt) of dat ze sterft. Een hele moeilijke keuze die ze moet maken. Het boek bestaat uit het heden en het verleden. Je volgt Mia, die rondzweeft en het heden bekijkt zonder dat ze iets kan doen of zeggen en je leest terugblikken uit het leven van Mia toen alles nog goed was. Het boek speelt zich in totaal af in twee dagen, maar dat gevoel heb je niet. Ieder hoofdstuk bestaat uit een stukje dat Mia in het ziekenhuis ligt en iets uit haar verleden. Door de terugblikken die er verteld worden, kom je veel te weten van Mia.

Ik vind de opbouw origineel, maar op een gegeven moment begonnen de terugblikken mij een beetje vervelen, en wilde ik dat het boek verder zou gaan in het heden. Het boek las goed door en greep mijn aandacht. Gayle Forman heeft een prettige schrijfstijl. Het is een heftig onderwerp dat in dit boek wordt besproken, maar het wordt totaal niet ingestoken alsof het zielig is. Ik vind het een mooi verhaal voor tussendoor en hoop vaker verhalen te lezen van Gayle Forman!

Meer recensies lezen van de boeken van Gayle Forman? Klik dan hier.

Rating: 3/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *