Boekrecensies,  Teen chicks

Kamer 16 – Maureen Johnson

Kamer 16Titel: Kamer 16
Auteur: Maureen Johnson
Verschenen: 2008
Pagina’s: 311
Uitgever: De Fontein Jeugd
Originele titel: Suite Scarlett

Scarlett woont met haar ouders, twee zussen en broer in hun familiehotel in New York. De zomer belooft weinig goeds: terwijl haar vriendinnen hun vakantie in luxe, verre oorden doorbrengen, moet Scarlett bijspringen in het hotel. Voor haar vijftiende verjaardag krijgt ze volgens traditie de sleutel van een van de hotelkamers. Gasten die in deze kamer logeren, vallen voortaan onder haar hoede. Het wordt kamer 16, de meest chique kamer van Hopewell – ooit een prachtig art deco hotel, nu enigszins vervallen. Het laatste wat Scarlett dan ook verwacht, is een gast in haar kamer. Mevrouw Amberson is echter vastbesloten de hele zomer te blijven en Scarlett ten volle te benutten als haar persoonlijke assistente. Door de bizarre wensen van mevrouw Amberson raakt Scarlett in de meest vreemde situaties verzeild… En dan is er nog Eric, haar broers tegenspeler in een toneelstuk. Hij is de knapste jongen die Scarlett ooit heeft gezien.

Mening over Kamer 16:

Kamer 16 is een leuk en grappig boek dat je zeker gelezen moet hebben. Normaal gesproken ben ik gek van liefdesverhalen, maar dit boek is zo grappig geschreven dat ik er niet eens erg in had dat het eigen niet echt om de liefde ging. Het verhaal gaat over mevrouw Amberson is een excentrieke vrouw met zo d’r vreemde trekjes. Daardoor raakt hoofdpersoon Scarlett in de meest vreemde situaties terecht. Ontzettend lachwekkend en makkelijk boek om te lezen. Heerlijk voor een zonnige dag in de tuin of op het strand. Je zit zo in het verhaal en dan wil je ‘m gewoon echt niet meer wegleggen. Verder is het een herkenbare situatie voor elke tiener. Je snapt waarom Scarlett haar ouders af en toe kan schieten en gek wordt van haar broer en zussen.

Meer Maureen Johnson lezen? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

2 Comments

  • Katrien & Ellen

    Is echt een super goed boek! I like Maureen Johnson. Heb je het andere deel (Love street 13) al gelezen? Daar in lees je meer over Scarlett. Het enige stomme is dat ik het ondertussen al vergeten ben, doordat het al een tijdje geleden is dat ik het had gelezen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *