Tag: Muziek - Danique V - Adorable Books
Tag

Tag: Muziek – Danique V

Haa, muziek! Even iets anders dan wat jullie gewend zijn. Naast lezen, ben ik namelijk écht dol op muziek. Ik struin concerten en festivals af en kan er geen genoeg van krijgen. Als mijn ipod leeg is, is het dan ook echt een ramp. Ik stuur iedereen meteen berichtjes of iemand ALSJEBLIEFT een kabeltje voor me heeft om op te laden. Ik kan gewoon niet zonder, ook niet als ik maar drie minuutjes hoef te fietsen. Daarom hier een keer iets anders, de muziek tag!

Favoriete band / artiest op dit moment:
Oef, oké dit is écht een lastige. Een hele lastige. Ik luister namelijk ontzettend veel door elkaar heen. *spiekt op de ipod*. Momenteel heb ik Sum 41 op staan en ik ga daar dan ook maar denk ik voor. Ik luister het de laatste tijd weer erg veel en kan er ook eigenlijk nooit genoeg van krijgen! Het is ook een band die continue terug blijft komen in mijn afspeellijst als ik ergens heen ga. Jaren fan! (heerlijk oldskool!)

Een band waar je altijd op terug valt:
Oh weer zo’n lastige. Het allereerste bandje waar ik naar luisterde was Simple Plan. Ik zat geloof ik in groep zes of groep zeven. Dat is trouwens al weer meer dan 10 jaar geleden. Wow, die band luister ik al lang. En het allereerste nummer kwam toen geloof ik voorbij op MTV of iets wat er op dat moment op tv was, toen hadden ze nog echte videoclips! Ik vond het nummer zo leuk en ben sindsdien geloof ik een klein beetje een enorme fan geworden. Hier het aller, aller eerste nummer dat ik van ze hoorde!

Favoriete movie soundtrack:
Haha, hier hoef ik écht niet lang over na te denken. Heel even kwam trouwens de film “just my luck” in me op. Maar die film werd meteen verstoten door Pirates of the Caribbean. Yep, iedereen kent dit nummer. Zeker weten. Het was zelfs zo erg dat ik deze uren lang op mijn ipod heb zitten luisteren! En nu ik hem weer hoor, loooooove it!
Ik ben echt dol op deze muziek en kan het echt uren achter elkaar blijven luisteren. Repeat, repeat, repeat.

Favoriete nummer allertijden:
Echt een favoriet nummer heb ik niet. Maar toen ik net door mijn “oude lijst” bladerde kwam ik het nummer “Girls & Boys” tegen van Good Charlotte. Dit nummer komt uit 2002 (weer zo’n oud nummer) en ik kan hem nog steeds keihard meezingen. Ik vond hem altijd zo leuk en ik was altijd een beetje verliefd op de band, haha. Ik denk dat een aantal van jullie dit nummer nog wel kennen!

Meest gênante nummer op je ipod:
Hmm, dit was even zoeken maar ik denk dat ik hem heb gevonden. Als je mijn ipod doorzoekt kom je namelijk alleen maar deze muziek tegen; Rock, punk, metal en nog veel meer in die trant. En dan… ineens. Staat daar…. “The Rembrandts”. Misschien zegt het je niks, maar als je het nummer hoort ken je het zeker weten! Ik schaam me er eigenlijk niet voor, maar het past gewoon niet in de lijst op mijn ipod en daardoor kan ik hem misschien als gênant bestempelen. Vaak zeggen mensen namelijk als ze dit zien “Eh, huh, luister jij dít?!”
Luister en geniet zou ik zeggen! Oja en vergeet niet keihard mee te zingen!

Favoriete concert waar je bent geweest:
Ja, komt ‘ie weer! Simple Plan. Ik heb ze nu al een aantal keer live gezien, maar de keer in het Klokgebouw in Eindhoven was toch wel een soort hoogtepunt. Ik stond helemaal vooraan, werd niet eens doodgeplet en ik heb zo hard genoten van dit concert. Overigens was We the kings het voorprogramma, een bandje waar ik al erg lang naar luisterde.
Voor mijn gevoel was dit het concert van Simple Plan waar ze op hun best waren, van wat ik heb gezien dan.
Dit is dus een stukje van het concert, niet eens hun eigen nummer. Maar ik vond dit gewoon een geweldig stukje van ze. De hele zaal ging los en iedereen stond te dansen. Overigens moet je even doorspoelen naar 2 minuten, vanaf dan begint het “echt” 😉 (oja crappyyy kwaliteit) Oja en echt, ik smelt bij 3 minuten. KIJKEN DUS!

Deze artiest / band wil ik ooit een keer live zien:
JAJAJA. Ik weet deze meteen! Deze band wil ik al zo graag, zo lang zien. En telkens komen ze maar niet. Oja, een keer op Pinkpop en toen had ik geen geld. Keihard, en keihard balen.
Maar ja, hier zou ik echt veel geld voor over hebben. Als je ziet hoeveel geld sommige voor bijvoorbeeld Beyoncé over hebben, heb ik dat over voor Linkin Park. Ja, een van de beste bands die ik ken. Zeker weten.

Allereerste concert ooit:
Dat was Moke! In het Patronaat en ik was nog een inimini klein meisje. Volgens mij was ik een jaar of 13 toen. Na lang zeuren mocht ik dan toch gaan. Op dat moment was het concert geloof ik nog maar 8 euro, tegenwoordig betaal je iets meer voor ze. Ik kende de band niet zo goed maar vond het wel geweldig om mee te maken. Sindsdien ben ik verslaafd aan concerten!

Een band / artiest die iedereen even moet opzoeken:
Ja, hier ga ik dus niet een mega bekend iemand neerzetten. Mijn hart gaat dan uit naar Lucy Spraggan. Zij komt uit Engeland en is bekend geworden door X factor. Ik ben dol op haar rare liedjes en aparte stijl. Van haar nummers word ik altijd vrolijk! Luister ook vooral goed naar de tekst!

Dit was de muziek tag! Mocht je nog nieuwsgierig zijn naar wat ik nog meer luister, kijk even naar het plaatje bovenin! Zoals jullie kunnen zien ben ik dol op wat hardere muziek. Je zal ook niet snel popmuziek terugvinden in mijn afspeellijst, hoewel ik de meeste nummers best kan waarderen hoor! Binnenkort zullen ook de andere meiden van AB deze tag invullen. Zo komen jullie iets meer te weten over ons, persoonlijk!

Hou jij van deze muziek, of verafschuw jij het?

Overnemen mag natuurlijk!

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Jacoline mei 2, 2014 at 08:46

  De muziek die je hebt staan met video’s erbij is voor mij net iets te hard, maar in het plaatje bovenin staan wel een aantal dingen die ik luister. Maandag zelfs nog naar een concert van Panic! At The Disco geweest… en Fall Out Boy, My Chemical Romance, Green Day en All Time Low vind ik ook leuk om te luisteren. En ik weet niet of je dit al kent, maar zij stonden vorige keer bij Panic! At The Disco in het voorprogramma en dat vind ik ook echt goede muziek: New Politics. En ik ga zeker nog wel een paar van de bands opzoeken die je hebt staan :).

 • Reply Daniëlle mei 2, 2014 at 10:07

  Ik houd precies van dezelfde muziek! Daarnaast luister ik ook graag naar wat oudere muziek, zoals Golden Earring en Queen 🙂

 • Reply Joanydvv mei 2, 2014 at 13:37

  Oh ja, de soundtrack van POTC vind ik ook geweldig!

 • Reply Jantine mei 2, 2014 at 16:36

  Het is een soort van jeugdsentiment! Niet helemaal mijn soort muziek – doe mij maar keiharde metal of juist lieflijke deuntjes 😉 – maar toen ik op scouting bij de tienergroep zat was 90% van die groep skater, inclusief dit soort muziek wat steeds gedraaid werd. Linkin’ Park, Sum41 inderdaad, Papa Roach… Goeie oude tijd!

 • Reply Lisanne mei 5, 2014 at 11:19

  Oh men wat was ik fan van good charlotte toen ik een jaar of 13 was… cd is helemaal plat gedraaid. Herkenbare lijst dus 🙂 Ik vind Evanescence trouwens nog steeds te gek! Dat was mijn 1e concert, ook in 013 🙂

 • Reply Emmelie mei 6, 2014 at 22:11

  Leuk, ik heb een aantal vragen uit deze tag gemixt met een andere en deze vormen samen de tag van mijn nieuwe artikel! Zou het leuk vinden als je een kijkje neemt!
  http://emmelieherwegh.wordpress.com/2014/05/06/tag-mijn-favoriete-muziek/

 • Reply Tag: Muziek | Wereld achter Woorden mei 7, 2014 at 08:07

  […] Tag, en die heb ik gevonden op de blog van Adorable Books en de Tag ingevuld door Danique vind je hier. Deze Tag leek me wel toepasselijk om te doen omdat ik de afgelopen weken dus naar twee concerten […]

 • Reply Jacoline mei 7, 2014 at 08:09

  Heb de Tag nu ook ingevuld, dus mocht je het leuk vinden om hem te lezen zou ik zeggen: Leuk!.
  http://wereldachterwoorden.wordpress.com/2014/05/07/tag-muziek/

 • Reply Elke mei 12, 2014 at 16:26

  Ik luister naar
  Thirty Seconds To Mars
  My Chemical Romance
  You Me At Six
  Imagine Dragons
  Bastille
  OneRepublic

  Beetje alternative & indie denk ik :). Ik ben in november naar het concert van Thirty Seconds To Mars geweest. Ik hou echt van dit soort bands <3

 • Leave a Reply