TAG: De social media booktag - Adorable Books
Tag

TAG: De social media booktag

large

Laatst kwamen we een onwijs leuke booktag tegen bij een Booktuber, en wij vonden hem zo leuk dat we hem daarom op onze blog hebben vandaag. We hebben hem alle vier ingevuld. Benieuwd naar onze antwoorden? Lees dan verder!

 

Twitter – Je favoriete dunne boek (minder dan 200 bladzijden)
Yara: Dat zijn er twee! Allereerst de prins & de lijfwacht (Selection-serie) van Kiera Cass, en Het verhaal van Four (Divergent #0.1) van Veronica Roth. Alle twee deze boeken kwamen uit na het allerlaatste boek van de serie, en dat gaf me zoveel voldoening. Een soort verslaving die gevoed werd!
Danique V.: Oh ehm jeetje… Ik heb niet zo veel dunne boekjes gelezen. Ik weet nog wel dat ik het tussenboekje van De Nachtschade serie erg leuk vond! Hij had geloof ik ook maar 22 pagina’s. Een erg dun boekje dus.
Tedje: *kijkt in boekenkast* Dat is denk ik 21 zomers van Chantal van Gastel! Een boek met korte verhalen van haar hand en een sneak preview van haar laatste boek Ik wist het.
Danique E.: Pfoeh! Ik moet even denken of ik zo’n dun boek heb gelezen. Dan wordt het denk ik toch een tussenverhaal, want die zijn vaak heel kort. En dan kies ik voor De Godinnenjacht, deel 1,5 in The Goddess Test-serie.

Facebook – Een ondergewaardeerd boek dat je zo leuk vindt dat je het met iedereen moet delen
Yara: Ondergewaardeerd, nee, mag wel meer publiciteit… JA! Over welk boek ik het heb? Fangirl van Rainbow Rowell. Dit boek is in Amerika echt een gigantisch grote hype, en ik kan begrijpen waarom. Dit boek is fantastisch. Dit boek zou eigenlijk gewoon in elke boekhandel moeten liggen met een grote halo-krans eromheen.
Danique V.: Silo! Sowieso. Ik vond het boek echt geweldig, maar zie hem bijna nergens voorbij komen. Vooral omdat dystopische verhalen zo’n hype zijn en dit boek voor volwassenen is geschreven vind ik het gek dat hij niet al mega populair is.
Tedje: Oei dit vind ik een moeilijke vraag! Dan ga ik voor Switch gaan van Charlotte Parsons. Zo’n gaaf boek over dat je in de toekomst niet meer hoeft te slapen, maar dat je daar bepaalde pillen voor hebt.
Danique E.: Alice in Zombieland verdient wel wat meer aandacht vind ik!

Pinterest – Een boek met illustraties
Yara: Oei, da’s een lastige. Eigenlijk heeft bijna geen enkel boek uit mijn kast illustraties. The finisher van David Baldacci had hier en daar wel mooie kleine elementen, maar geen grote tekeningen.
Danique V.: Oh, dat wordt sowieso de Grisha-serie. Daar staan prachtige stukken in en bij elk hoofdstuk moet je eerst even kijken voordat je weer verder gaat lezen. Ook vind ik de tekeningen in de serie De Rozenoorlogen gewedig. Wauw, sla dat boek maar eens open!
Tedje: Dat is sowieso Schrijven, Kreng! van Lisette Jonkman en daarnaast vind ik La Parisienne de persoonlijke stijlgids van Ines de la Fressange ook heel erg leuk.
Danique E.: Ik vind net als Danique V. de illustraties van de Grisha-serie erg mooi!

Instagram – Een boek met een schitterende kaft
Yara: Ik vind de boeken van ‘De kronieken van de onderwereld’ serie echt heel aansprekend. Die boeken zijn zo mooi vormgegeven!
Danique V.: Oké, dit vind ik lastig. Ik ben nooit zo overdonderd door een kaft van een boek. Ik houd eigenlijk meer van hele rustige kaften. Mooi wit en strak. Juist rustig met de titel van het boek er groot op!
Tedje: Deze vind ik, net als Danique V. heel lastig. Ik was wel erg onder de indruk van de kaft van After van Anna Todd, omdat het een boek is met een ombre effect wat prachtig staat in mijn boekenkast.
Danique E.: Ik vind de cover van Blindelings van Chinouk Thijssen erg mooi!

Youtube – Een boek met zulke mooie omschrijvingen dat je het voor je ziet.
Yara: Mijn ultieme favoriete boek sinds ik het heb gelezen: Ik geef je de zon – Jandy Nelson. Oh mijn hemel, ik vind dat zo’n mooi boek. Toen ik de achterkant las van het boek was ik meteen zó benieuwd. En geloof me… Dit boek is fantastisch. Ik zag de hoofdpersonages meteen voor me toen ik de achterkant las. I love it.
Danique V.: Nu kom ik denk ik weer uit bij De Rozenoorlogen. Hierin wordt alles heel uitgebreid beschreven. Veel woorden, lange zinnen. Maar daardoor zie je alles wel direct voor je. Het zou mij niks verbazen als hier nog een serie over zou komen.
Tedje: Dat is bij alle boeken van Chantal van Gastel en Lisette Jonkman. Zij schrijven zo beeldend dat het verhaal als een film in mijn hoofd zich afspeelt.
Danique E.: Harry Potter! Kom op, al vanaf de eerste bladzijde word je helemaal in de wereld van Harry gezogen.

Wattpad – Een boek waarvan je zou willen dat je het zelf had geschreven.
Yara: Dat zijn er meerdere! Ik vind bijvoorbeeld Harry Potter echt geniaal bedacht. Daarnaast vind ik The Hunger Games ook echt een fantastische serie. Die serie heeft heel de dystopische Young Adult hype op gang gebracht en daar ben ik Suzanne Collins dankbaar voor.
Danique V.: Dat wordt dan een fantasy verhaal. Ik vind het altijd zo knap als schrijvers een totaal andere wereld kunnen bedenken die ook nog eens logisch in elkaar zit. Juist met fantasy vind ik dit knap. Alles is verzonnen en niks is eigenlijk echt. Als voorbeeld, de boeken van Richelle Mead. Ik ben diehard fan en wou dat ik zulke verhalen kon verzinnen!
Tedje: Moet ik kiezen? Inderdaad Harry Potter, net als Yara. Dan ben je toch geniaal als je zoiets kunt opschrijven! Verder wilde ik dat ik alle boeken had geschreven van Chantal van Gastel en Lisette Jonkman. Tsja, namen die vaak voorkomen, maar dat zijn dan ook twee van mijn lievelingsschrijfsters! Oh, en Gone Girl trouwens. Wat een bizar goed verhaal!
Danique E.: Ik ook Harry Potter, dat verhaal is toch gewoon geweldig? Daarnaast zou ik het ook geweldig vinden als ik de Delirium-serie van Lauren Oliver had geschreven.

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Emmy april 24, 2015 at 07:25

  Leuk ingevuld! Ik vind het altijd super leuk om te zien hoe iedereen toch altijd verschillende boeken weet te vinden bij deze tag.

 • Reply beautifulday4makeup april 24, 2015 at 09:14

  Wat is dit een superleuke tag zeg!

 • Reply Nynke-Boudien april 24, 2015 at 19:13

  Leuke tag, ik ga hem binnenkort ook invullen op mijn blog!

 • Reply Esther april 28, 2015 at 13:52

  Super leuk om te lezen! 🙂

 • Reply Jumana april 29, 2015 at 18:07

  Um hello! 🙂

  I don’t understand any of this post, but I fell in love with the books in the picture. SO GORGEOUSSSSS!♥

  Have a nice day everybody!

 • Leave a Reply