Tag: Breaking The Spines - Adorable Books
Tag

Tag: Breaking The Spines

Deze tag kwamen wij tegen bij De Lady Library. Een tag dat gaat over het behandelen van boeken. Lijken mijn boeken als nieuw? Of zijn ze ontzettend versleten? Ik laat het je hier weten!


Breek jij de rug van jouw boeken of houd je ze liever zo goed als nieuw?
Ligt eraan wat voor boek het is. Mijn boeken zien er vaak wel goed gelezen uit. De randjes zijn een beetje omgevouwen en de rug, tsja. Die breek ik vaak tijdens het lezen. Het boek moet “soepel” zijn. Dit doe ik echter alleen met paperbacks! (en de boeken moeten van mezelf zijn natuurlijk, anders ben ik súper zuinig). Ook sleur ik mijn boek overal mee naartoe waardoor het gewoon een beetje een versleten boek wordt.

Als jij graag je boeken zo nieuw mogelijk houdt, heb je ooit per ongeluk een rug gebroken?
In het begin brak ik nóóit de ruggen van een boek. Als het toen gebeurde dacht ik meteen: “neeee, nu ziet mijn boek er niet meer nieuw uit”.

Wat vind je ervan als je een tweedehands boek koopt en de rug is gebroken?
Helemaal niet erg! Daar is het een tweedehands boek voor toch? Dat je weet dat hij is gelezen. Overigens, als de rug is gebroken betekent dit vaak dat het boek is gelezen waardoor het vaak een goed boek is 😉

Een gebogen rug betekent dat een boek met liefde is gelezen. Ben je het daar mee eens of niet?
Eens! Heel erg mee eens. Vaak kan dit ook duiden op dat het boek meerdere malen is gelezen. Heerlijk!

Koop je liever gebonden of paperback boeken?
Puur en alleen omdat omdat het makkelijker is koop ik graag paperbacks. Ze gaan makkelijk mee, passen overal in en zijn een stuk lichter.

Vouw je wel eens de hoeken van bladzijdes tot ezelsoren als je geen boekenlegger bij de hand hebt?
Ik doe veel met mijn boeken, maar dat doe ik dus níet. Als ik geen boekenlegger bij de hand heb sla ik mijn bladzijde op in goodreads, zo kan ik het snel weer terug vinden!

 

Dit was de tag! Leuk? Je mag hem gerust overnemen.
Wat vind jij van een gebroken rug bij een boek?

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Anneke september 15, 2013 at 10:00

  Ik heb altijd het idee dat hoe erger het boek eruit ziet, hoe mooier het verhaal was. Bij mij worden bijna alle ruggen gebroken en ezelsoren worden ook gezet.
  Ik wist trouwens niet dat je pagina’s kon opslaan met Goodreads, daar ga ik eens naar kijken. 😀

 • Reply Laurien september 15, 2013 at 11:09

  Ik was eerst altijd heel voorzichtig met mijn boeken, maar sinds kort geef ik er steeds minder om als er een vouwtje oid in komt. Ik vind het vaak toch ook wel leuk staan, als je kan zien dat het boek met liefde is gelezen, haha. Fijne tag, ik gahem binnenkort ook maar is doen!

 • Reply Emmy september 15, 2013 at 11:46

  Gelukkig ben ik niet de enige die geen moeite met gebroken ruggen heeft.

 • Reply Tag: Breaking the spines ¶ pluizenbol.nl september 15, 2013 at 15:18

  […] Deze tag vond ik bij Adorable Books! […]

 • Reply Miranda september 15, 2013 at 15:28

  Leuk, ik ga de tag overnemen!
  Ik houd mijn boeken altijd heel netjes, als ik ze gelezen heb lijken ze nog zo goed als nieuw. Ik vind het altijd heel erg zonde als ze een gebroken rug hebben. Het gebeurt mij een enkele keer, dan baal ik daar best wel van.

 • Reply Joanydvv september 17, 2013 at 13:42

  Ik heb nooit zo’n verschrikkelijke moeite met geknakte ruggen, maar ik doe wel altijd mijn best om het te voorkomen.

 • Reply Annelies@Boekboetiek september 19, 2013 at 20:56

  Haha ik ben dus geen knakker he, brrr 🙂 Leuke antwoorden trouwens!

 • Reply Tessa augustus 24, 2015 at 14:04

  Ik probeer de ruggen van mijn paperbacks niet te breken, staat toch wat mooier in de boekenkast. :$ En dat terwijl het eigenlijk wel lekkerder leest met gebroken rug (je kunt ‘t boek beter openvouwen)

 • Leave a Reply