Tag

Tag: boeken, films en series in 2016

tag-2016-boeken

Het is de laatste dag van het jaar en dat betekent dat we eens gaan terugblikken op 2016! Wat waren onze favoriete boeken en films? En hoeveel boeken hebben we gelezen? We praten je even bij!

1. Hoeveel boeken heb je dit jaar gelezen?

Tedje: Het was voor ons allemaal een druk jaar en dat valt te zien aan hoeveel boeken we hebben gelezen. Ik heb er dit jaar maar 24 gelezen, terwijl mijn doel minstens 30 was!
Danique V.: Ik vind het bijna erg om te zeggen dat ik er dit jaar maar 20 heb gelezen. Ai. Ik heb een heel druk jaar gehad. Hopelijk heb ik komend jaar meer leestijd!
Yara: Dit jaar heb ik er helaas ‘maar’ 32 gelezen, ik wilde veel meer boeken lezen. Hopelijk volgend jaar nog meer!
Danique E.: Ik schaam me er echt voor, want ik heb dit jaar maar 16 boeken gelezen. Het was zo ontzettend druk! Ik begon aan een full time baan, waardoor het lezen er misschien af en toe een beetje bij inschoot. Volgend jaar beter!

2. Hoeveel films heb je in 2016 gekeken?

Tedje: Ik heb dit jaar om precies te zijn 99 films gekeken. Ook weinig voor mijn doen, maar dat komt omdat ik afgelopen jaar ook verslaafd was aan series kijken!
Danique V.: Oh, wat een lastige vraag! Ik denk niet super veel, ik ben meer van de series. Tedje is meer ons filmmonster.
Yara: Oef, geen idee. 100?
Danique E.: Dit heb ik niet bijgehouden maar ik denk dat het er niet zo heel veel zijn. Ik kijk niet zo heel vaak films, meer series!

3. Wat is het leukste boek dat je afgelopen jaar hebt gelezen?

Tedje: Ik vond Twintig Regels Liefde van Rowan Coleman echt heel mooi! Die is me absoluut bijgebleven.
Danique V.: Lastig.. Ik denk dat ik IJstweeling van S.K. Tremayne wel het beste vond van dit jaar.
Yara: Alles wat je lief is van Nicola Yoon. Echt, het mooiste boek ever.
Danique E.: Duizend stukjes van jou van Claudia Grey! Ben nu in het vervolg bezig.

4. Welke series heb je afgelopen jaar gevolgd?

Tedje: Afgelopen jaar ontdekte ik Dexter, wat een geweldige serie! Ook keek ik Modern Family, How I Met Your Mother, Sense8, Gilmore Girls, Suits, Pretty Little Liars en Orange is the New Black!
Danique V.: Homeland, How I Met Your Mother (again!), Modern Family, Game Of Thrones, The 100, Sense8, How To Get Away With Murder, The Crown… vast wel nog meer!
Yara: Sowieso Younger, Game of Thrones, Modern Family, Gilmore Girls, Gilmore Girls: a Year in the Life, Reign, The 100, Once Upon a Time, Sherlock, How I Met Your Mother. Meer kan ik er niet opnoemen, haha.
Danique E.: Ik zal ze even opnoemen! Dat zijn Game of Thrones, Orange is the new Black, Gossip Girl (opnieuw begonnen), The Walking Dead, Supergirl, House of Cards, Fear the Walking Dead, en ik vergeet er nu vast nog een paar!

5. Wat is de leukste film van 2016 volgens jou?

Tedje: Ik vond Fantastic Beasts and Where To Find Them echt geweldig! Maar ik heb ook genoten van Me Before You, Finding Dory, Bridget Jones’s Baby, Deadpool en The Jungle Book.
Danique V.: Ik heb enorm genoten van La La Land!
Yara: Fantastic Beasts and Where To Find Them, The Girl on the Train en natuurlijk Me Before You.
Danique E.: Net als Tedje en Yara vond ik Fantastic Beasts and Where to Find Them geweldig, heb hem op de valreep nog in 2016 gekeken!

Adorable Books is een Nederlandse boekenblog vol met recensies, nieuwtjes en tips. Op deze site recenseren vier meiden (Danique E., Danique V., Yara en Tedje) allerlei soorten boeken en films: van Young Adult tot romans en van literair werk tot chicklits!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.