Boekrecensies,  Roman

Stuur me een berichtje – Jill Mansell

Ieder jaar verschijnt er wel weer een nieuw boek van Jill Mansell. En dat komt goed uit, want dat is meestal rond de vakantieperiode! Ik nam haar nieuwste boek Stuur me een berichtje daarom ook mee op reis en vandaag vertel ik wat ik ervan vond.

Stuur me een berichtje van Jill Mansell is een hartverwarmende en romantische feelgood over een vrouw die opnieuw moet beginnen. Voor iedereen die houdt van de romans van Jojo Moyes en Sophie Kinsella. Waarom moest Essie ook zo nodig haar ware gevoelens in die brief zetten? Hij was alleen voor haar beste vriendin bestemd, en niet voor het hele internet. Dan had ze nu nog gewoon een huis, een baan en een vriend gehad. Aan de andere kant, als ze niet opeens alles was kwijtgeraakt, zou ze Zillah en Conor met hun bijzondere wensenproject nooit ontmoet hebben – en niet te vergeten Lucas, de oorzaak van al haar ellende. Waarom moet ze nou net op hem vallen?

Jill Mansell is een feelgoodschrijfster bij uitstek. Ik heb inmiddels al heel wat boeken van haar in mijn boekenkast staan en iedere keer lees ik ze met heel veel plezier. Ik kon dan ook niet wachten om in Stuur me een berichtje te beginnen. Alleen van die cover word je toch al blij? Het boek gaat over Essie, die een brief schrijft over haar schoonmoeder die per ongeluk bij al haar mailcontacten terechtkomt in plaats van alleen bij haar beste vriendin. Haar vriend is woedend en schopt haar het huis uit. Vriend weg, huis weg en tot overmaat van ramp verliest ze ook nog eens haar baan. Ze zit gelukkig niet bij de pakken neer, maar gaat gelijk op zoek naar een nieuwe woning en baan. En die vindt ze allebei best wel snel. Alleen als ze ziet wie haar nieuwe baas is, moet ze even slikken. Waarom moet ze nu weer werken voor de man die alles voor haar heeft verpest?

Essie ontmoet nieuwe mensen via haar lieve, oude huisbaas Zillah. Het verhaal wordt veelal verteld door Essie, maar af en toe komen er ook andere personen aan het woord en dit maakt het boek erg afwisselend. Super leuk! Je volgt verschillende personages die allemaal iets met elkaar te maken hebben. Het zijn stuk voor stuk interessante personages en dat zorgt ervoor dat je het boek geen seconde weg wil leggen. Samen met de heerlijk vlotte schrijfstijl van Mansell zorgt het er ook voor dat je het boek in een mum van tijd uit hebt gelezen.

Stuur me een berichtje van Jill Mansell mag absoluut niet ontbreken in je koffer deze zomer! Een ideaal boek om te lezen op het strand, in het vliegtuig of gewoon lekker thuis op de bank.

jill mansell

Titel: Stuur me een berichtje
Auteur: Jill Mansell
Verschenen: april 2018
Pagina’s: 320
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Oorspronkelijke titel: This Could Change Everything

bol-button

Rating: 5/5

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *