Boekrecensies,  New Adult

Stil van jou – Sophie Jackson

Stil van jou

Onlangs las ik het boek Stil van jou van Sophie Jackson. Een New Adult die verschenen is in november. Benieuwd wat ik er van vind, en of het net zo’n fijn boek is als Stuk van jou? Je leest het hier.

Max, de mannelijke hoofdpersoon in Stil van jou van Sophie Jackson, heeft het in het leven flink voor zijn kiezen gehad. Zijn drugsprobleem wordt gevoed door de breuk met zijn vriendin Lizzie en het verlies van hun zoontje, evenals door het feit dat hij sinds kort zelf een wees is. Toch lukt het hem met hulp van zijn goede vriend Carter om clean te worden. En dan… ontmoet hij Grace. Grace is net zo lief en mooi als haar naam doet vermoeden. Maar ook zij torst heel wat met zich mee. Sophie Jackson schrijft op overtuigende wijze over de veerkracht van mensen en de overweldigende kracht van de liefde. Stil van jou is een eerlijke en rauwe roman van de auteur van Stuk van jou.

Ik heb ontzettend genoten van het boek Stuk van jou van Sophie Jackson, dus toen bekend werd dat er een nieuw boek met een personage uit dit boek zou komen, was ik heel enthousiast. Toen ik het boek eenmaal heb ontvangen, kon ik dan ook niet wachten om te beginnen met lezen. Eindelijk, weer zo’n fijn boek van Sophie!

In Stil van jou draait het om Max, die je wellicht al kent als je Stuk van jou hebt gelezen. Max speelde daar een klein rolletje, maar krijgt hier de hoofdrol in het boek. Hij heeft het allemaal niet zo heel makkelijk: een drugsprobleem, zijn vriendin die weg bij hem is, zijn zoontje die overleden is. Een aardige rugzak draagt hij met zich mee. Daarnaast leer je Grace kennen. Ook zij heeft een enorm lastig verleden. Wanneer zij elkaar ontmoeten lijkt het wel alsof het helemaal meant to be is, alleen zit dat vervelende verleden in de weg.

‘Stil van jou is een boek dat je diep van binnen weet te raken’

Sophie Jackson heeft de personages uit Stil van jou goed uitgewerkt, daar kan ik haar voor complimenteren. Net als bij Stuk van jou heb je echt het gevoel dat je hen helemaal kent en dat er geen geheim is dat je niet kent. Het verhaal leest ook heel lekker weg, waardoor je het boek heel snel zult uitlezen.

Stil van jou is een heerlijke New Adult die je diep van binnen weet te raken. Het boek heeft tevens een sexy randje. Je voelt je enorm betrokken bij de personages en alles wat zij met je delen in het boek. Op sommige momenten voelde ik me er zo emotioneel onder dat ik er zelfs van moest huilen. Eerlijk is eerlijk: zulke boeken zijn geweldig, en ik kan hem dan ook zeker aanraden. Een heerlijk boek voor tussendoor.

Stil van jouTitel:Stil van jou
Auteur: Sophie Jackson
Verschenen: November 2016
Pagina’s: 400
Uitgever: Zomer & Keuning

bol-button

Rating: 4/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.