Boekrecensies,  Young adult

Sterrenstof – Krystal Sutherland

Sterrenstof

Onlangs kreeg ik het boek Sterrenstof toegestuurd, geschreven door Krystal Sutherland. Het omslag trok me direct aan en ook het verhaal lag in mijn straatje. Vol goede moed begon ik aan het debuut van deze Australische schrijfster en in deze recensie lees je wat ik er van vind.

Henry is nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het examenjaar bij hem op school komt. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, waar Henry al jaren van droomt. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven… wanneer dan wel?

 

Toen ik begon aan Sterrenstof, wist ik nog niet zo goed wat ik er van moest vinden. Het boek was nog maar net uit en al vertaald in meerdere landen én de filmrechten waren zelfs al verkocht. Say what?! Dat betekent voor mij vaak wel dat een boek of heel erg overhyped is, of echt oprecht goed is. Ik ging uit van het eerste, en daardoor kan ik je vertellen dat Sterrenstof me ontzettend verrast heeft. Allereerst omdat Krystal een onwijs fijne schrijfstijl heeft en ook het boek goed vertaald is. Ik las hem in een mum van tijd uit en kon echt niet stoppen met lezen!

Krystal heeft de personages goed uitgewerkt. Je leert in het boek hoofdpersonage Henry heel goed kennen. Het draait helemaal om hem en zijn leven, en wanneer Grace zijn leven in komt, staat alles op zijn kop. Het is niet zomaar een liefdesverhaal, echt niet. Het is er wel een, maar dan wel anders. Henry valt als een blok voor Grace en ze gaan steeds meer met elkaar om. Op den duur worden zij vrienden en leer je de ietwat vreemde Grace steeds wat beter kennen.

Sterrenstof behoort zeker tot mijn favoriete boeken van 2016

Henry en Grace gaan steeds meer met elkaar om en je merkt dat er een liefde tussen hen opbloeit. Alleen, zoals ik al zei, wel wat anders. Grace draagt een ontzettend grote rugzak met problemen met zich mee, waar je halverwege het boek helemaal in wordt meegenomen. Ik kan je vertellen: ALL THE FEELS! Wat een emoties brengt Sterrenstof met zich mee. Wat een ontzettend mooi en realistisch verhaal. Wat een verdiet. Ik kan je verzekeren dat dit boek prachtig is, je moet hem lezen. Alle emoties, het originele verhaal, de manier van hoe Krystal alles beschrijft.. Het is gewoon perfect. Sterrenstof is nu al een van mijn favoriete boeken van 2016, en dat zegt wel wat.

sterrenstof

Titel: Sterrenstof
Auteur: Krystal Sutherland
Verschenen: oktober 2016
Pagina’s: 328
Uitgever: Young and Awesome Books

bol-button

Rating: 5/5

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *