Boekrecensies,  Young adult

Stad van verloren zielen (Kronieken van de onderwereld #5) – Cassandra Clare

Stad van verloren zielenTitel: Stad van verloren zielen (Kronieken van de onderwereld #5)
Auteur: Cassandra Clare
Verschenen: oktober 2014
Pagina’s: 483
Uitgever: Moon
Originele titel: City of Lost Souls

Clary ontdekt dat Lilith er op magische wijze voor heeft gezorgd dat Jace samenspant met de boosaardige Sebastian en dat hij nu een dienaar van het kwaad is. Jace en Sebastian zijn zodanig met elkaar verbonden dat het onmogelijk is om de een te vermoorden zonder ook de ander te doden. Clary is echter vastbesloten Jace te redden, samen met haar goede vrienden Alec, Magnus, Simon en Isabelle. Daarbij zet ze niet alleen haar leven op het spel, maar ook Jace’ ziel… Stad van verloren zielen is het vijfde deel van De kronieken van de onderwereld.

Mening over Stad van verloren zielen

Klik hier voor de recensie van deel #1deel #2deel #3 en deel #4

Nadat ik het vierde deel had gelezen was ik een beetje teleurgesteld, want dit boek vond ik gigantisch tegenvallen. Desondanks was ik wel benieuwd naar het vervolg, want ik moest natuurlijk weten hoe het af zou lopen. Vol goede moed begon ik aan dit boek en dat heeft me niet teleurgesteld. Dit boek las, leek het wel, sneller dan de voorgaande delen. Het was zo onwijs spannend! Ik was onwijs blij dat dit boek duizend maal beter las dan het voorgaande deel. Op den duur wordt het wel een ietwat langdradig verhaal, maar desalniettemin zorgt Cassandra Clare er voor dat ze weer een spannend verhaal neerzet. Voorheen draaide het verhaal eigenlijk alleen om Clary en Jace, maar je merkt dat Simon een bijzonder grote rol heeft gekregen, net als Clary haar moeder en Luke. Je kunt gewoon niet meer om alle mensen heen, iedereen heeft zo zijn eigen bijdrage aan het verhaal en dat maakt het ook zo spannend en boeiend. Het einde vond ik echt onwijs snel gaan. Je werkt er naar toe, maar toch gaat het snel. Het ging veel sneller dan verwacht, en het eindigde natuurlijk weer met een gigantische cliffhanger (zoals ik inmiddels gewend ben van deze boekenreeks). Ik durf eigenlijk nog niet in het zesde deel te beginnen, omdat die zoveel bladzijdes heeft, maar ik kan ook niet wachten om het spannende einde te lezen. Misschien ben ik er ook gewoon nog niet aan toe, om Clary en Jace vaarwel te zeggen. Dit boek was in ieder geval weer om te smullen en véél beter dan ik had kunnen verwachten!

Meer recensies lezen van de boeken van Cassandra Clare? Klik dan hier.

Rating: 4,5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *