Boekrecensies,  Young adult

Stad van hemelse vlammen (Kronieken van de onderwereld #6) – Cassandra Clare

Stad van hemelse vlammenTitel: Stad van hemelse vlammen (Kronieken van de onderwereld #6)
Auteur: Cassandra Clare
Verschenen: oktober 2014
Pagina’s: 752
Uitgever: Moon
Originele titel: City of Heavenly Fire

Het gevaar ligt weer op de loer. Clary, Jace, Simon en hun vrienden moeten vechten tegen het grootste kwaad dat ze ooit hebben gezien: Clary’s eigen broer Sebastian. Niets of niemand in deze wereld kan hem verslaan. De enige oplossing lijkt te vinden in de onderwereld, waar nog nooit een schaduwjager is geweest en waarvan niemand ooit is teruggekeerd. Maar Clary, Jace en Simon hebben weinig keus en beginnen aan de gevaarlijke tocht naar de diepste krochten van de onderwereld. Terwijl de wereld om hen heen uit elkaar valt, staan ze voor de moeilijkste opdracht in hun leven…


Mening over Stad van hemelse vlammen

Ik heb nog nooit een boek zó lang voor me uit geschoven. Niet alleen omdat het een onwijs dikke pil is (hallo 752 pagina’s!) maar ook omdat er dan nu écht een einde aan de zesdelige boekenreeks van Cassandra Clare komt. Gelukkig is er een nieuwe reeks van Cassandra Clare, in dezelfde stijl, vertaald. Lucky me!

In dit boek gaan we verder waar we gebleven zijn. Dat vind ik echt een pluspunt, alle boeken bij elkaar zijn één verhaal en het past allemaal bij elkaar! Er wordt continu gewisseld tussen verhalen. Doordat je in ieder boek steeds meer leest over de verschillende personages is het een stuk makkelijker om te switchen en dit zal je ook zeker niet storen.

Ik had een zenuwslopend einde verwacht, maar dit viel me ietwat tegen. Desondanks vond ik het een waardig einde van deze boekenreeks, vol met spanning. Die 752 pagina’s heb je ook zeker nodig om het allemaal te kunnen relativeren en afsluiten. Het is een boek boordevol spanning en actie, maar ook met diepgang.

Na een lange reis ben ik gaan houden van deze personages. Van deze wereld. Van de schrijfstijl. Het heeft me heel erg geraakt toen ik de laatste bladzijde omsloeg. Met een brok in m’n keel heb ik uiteindelijk afscheid genomen van Clary, Jace en hun familie en vrienden. Vaarwel, mijn schaduwjagervrienden.

Meer recensies lezen van de boeken van Cassandra Clare? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *