Stad van inkt - Geoff Nicholson
Thriller

Stad van inkt – Geoff Nicholson

Tijdens mijn vakantie las ik het boek Stad van inkt. Niet helemaal een bekend boek en daarom des te leuker om jullie bekend te maken met deze thriller!

Waar gaat Stad van inkt over?

Stad van inkt is een onconventionele en donkere thriller waarin een door cartografie bezeten winkelbediende, een brutale jonge fotografe, een kruimeldief met ambities en een meedogenloze maar gevoelige moordenaar en zijn ontstemde handlanger met elkaar te maken krijgen. Maar het is niet het lot dat deze personages aan elkaar linkt, maar iets dat veel concreter en huiveringwekkender is: een groep mysterieuze vrouwen die plotseling opduiken en over hun hele rug slordig getatoeëerde stadsplattegronden hebben.
De vrouwen zijn allen ontvoerd maar hebben de dader geen van allen kunnen zien, zijn op een voor hen onbekende plek getatoeëerd en verder ongemoeid weer vrijgelaten. Een van hen duikt op voor een plattegrondenwinkel en ontbloot haar rug, om vervolgens door een man een aftandse Cadillac in gesleurd te worden.
Winkelbediende Zak ziet zich – mede door zijn nieuwsgierige vriendin Marilyn – tegen wil en dank een criminele onderwereld in gesleept worden die hij liever links had laten liggen.

Zak is een doodnormale man, hij heeft een winkel waar hij eigenlijk niet zo veel mee verdient. Daarnaast is zijn leventje erg rustig en verlopen zijn dagen traag maar prima. Dan is er nog Billy, ook een doodnormale man die het niet heel breed heeft. Doordat hij graag zijn dochter bij zich wil houden zorgt hij er voor dat hij wat extra baantjes krijgt om bij te verdienen. Twee personen die zo normaal zijn en zichzelf goed in de problemen zullen gaan werken. Op het eerste gezicht lijkt alles vrij normaal, totdat er een vrouw opduikt waarvan haar hele rug onder de tatoeages zit. Ze weet niet wie het heeft gedaan en doordat het er zo slordig op zit kan ook niemand direct ontcijferen wat de tatoeage helemaal precies inhoudt. Maar zij is niet de enige, er zijn er meer.

‘Weg met de romantiek in Stad van inkt!’

Deze thriller begint werkelijk fantastisch. Al direct werd ik in het verhaal gezogen en je wil meteen weten wat de eerste bladzijde met de rest van het verhaal te maken heeft. De manier van schrijven is spannend, maar tegelijk ook erg droog. Het is een verhaal zonder te veel poespas en vrij direct komt het bij je binnen. Zo merk je dat ook in de ‘liefdesscenes’. Geen gedoe, maar direct voor zijn raap. Weg met de romantiek en meteen vertellen waar het op staat. In principe niks ergs, het is tenslotte een thriller en die lees je vaak vanwege de spannende delen, niet vanwege de romantische scenes in het boek.

Het verhaal is vrij origineel en erg vermakelijk om te lezen. Misschien een tikkeltje voorspelbaar en voor de ervaren thrillerlezers zal je het einde misschien wel zien aankomen. Gelukkig is dit helemaal niet erg, doordat Geoff erg fijn schrijft is het een fijn boek om even tussendoor te hebben gelezen. Geen hoogstandje thriller, maar wel de moeite waard om er even bij te pakken.
Dit was mijn eerste boek die ik heb gelezen van Geoff Nicholson. Wat mij betreft een echte thriller die je makkelijk in 1 ruk kan uitlezen. Als je hier eenmaal aan begint, laat het je voor een aantal uur even niet meer los.

Stad van inktTitel: Stad van inkt 
Auteur: Geoff Nicholson
Verschenen: april 2015
Pagina’s: 320
Uitgever: Karakter

bol-button

Rating: 3.5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.