Boekrecensies,  Fantasy,  Young adult

Spotgaai (De Hongerspelen #3) – Suzanne Collins

SpotgaaiTitel: Spotgaai
Auteur: Suzanne Collins
Verschenen: 16 November 2010
Pagina’s: 432
Uitgever: Van Goor

Het onmogelijke is gebeurd: Katniss Everdeen heeft de Hongerspelen twee keer overleefd. Maar ze mag dan wel levend uit de bloedige arena zijn gekomen, dat betekent nog niet dat ze veilig is. Het Capitool geeft haar de schuld van de onrust in Panem. En president Snow heeft bovendien meer dan duidelijk gemaakt dat Katniss niet de enige is die daarvoor zal boeten. Haar vrienden, haar familie; heel District 12 loopt gevaar. Dit bloedstollende slot van de Hongerspelen -trilogie verslaat alles. Wees gewaarschuwd: dit boek neemt je leven compleet over.

Voordat je begint met lezen willen we je waarschuwen dat deze recensie spoilers bevat. Wil je meer lezen van deze serie? Klik hier voor de recensie van deel 1 en hier voor de recensie van deel 2

Ik heb de schrijfster gehaat terwijl ik dit boek aan het lezen was. Vragen als ‘hoe kan je dit nou doen?’ en ‘nee nee nee waarom nou diegene ?!’ kwamen constant in mij naar boven. Ik wilde Spotgaai wegleggen, maar het lukte mij niet. Nadat je Spotgaai uit hebt leg je het boek niet zomaar weg. Je blijft erover nadenken en malen. Dit is iets wat nog nooit eerder is gebeurt bij een boek. Suzanne Collins heeft mij helemaal meegetrokken in de serie: ik kon niet meer stoppen met lezen. Het verhaal van Spotgaai, maar überhaupt van de Hongerspelen, is geweldig.

‘Het einde van Spotgaai is totaal niet wat ik had verwacht!’

Het einde van het boek is totaal niet wat ik had verwacht. Veel mensen vinden het een slecht einde, ik vind het een goed einde. Misschien is het een klein beetje afgeraffeld, maar goed, ooit moet er een einde komen als je een trilogie leest.

Ik zou de Hongerspelen-serie zo nog een keer lezen en ben ook ontzettend blij met deze aankoop. Ik beveel Spotgaai aan iedereen aan. Tot nu toe de beste boeken die ik heb gelezen.

Wil je meer recensies lezen van de boeken van Suzanne Collins?

Rating: 5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *