Spijt van jou
Adorable Bookclub,  Roman

Spijt van jou – Colleen Hoover

Sophie, van de Adorable Bookclub, las het boek Spijt van jou, geschreven door Colleen Hoover. Nieuwsgierig wat zij van dit nieuwe boek van Colleen Hoover vindt? Lees dan snel verder.

Waar gaat Spijt van jou over?

Morgan Grant werd op haar zeventiende zwanger en nu is haar dochter Clara zelf bijna zeventien. Het is Morgans diepste wens dat Clara niet dezelfde fouten maakt als zij: te jong zwanger geworden, te jong getrouwd, zichzelf altijd opzijgezet. Clara is ook echt niet van plan om in haar voetsporen te treden. Haar moeder is zo saai en voorspelbaar als wat.
Met hun strijdige persoonlijkheden en doelen wordt het steeds lastiger voor Morgan en Clara om door één deur te kunnen. Met de dag stapelen de geheimen en misverstanden zich verder op. Geen van beiden gelooft nog dat het ooit goed kan komen, hoe graag ze dat ook zouden willen.

In het begin van het verhaal word je door Colleen Hoover meegenomen naar het verleden. De tijd waarin Morgan zelf zeventien jaar is. Daarna volgt er een sprong in de tijd naar het heden. Morgan is getrouwd en haar dochter Clara is nu zelf zeventien jaar. Toch spelen na al die tijd nog steeds dezelfde personen een belangrijke rol in haar leven. Haar man Chris, met wie ze al zolang getrouwd is, en haar zus met haar vriend. Het leven van Clara lijkt eigenlijk haast saai en toch probeert ze haar dochter te beschermen voor wat haar is overkomen op zeventienjarige leeftijd. Als er plots een heftige gebeurtenis voordoet in het leven van Morgan, verliest ze langzaam haar grip op haar dochter Clara. Juist wanneer Clara een jongen tegenkomt die ze steeds interessanter begint te vinden.

Toen ik begon met Spijt van jou wist ik gewoon dat het een goed boek zou worden, zonder dat ik precies wist waar het over zou gaan. Hoewel ik normaal de achterkant van een boek eerst lees, doe ik dat eigenlijk nooit via mijn e-reader.

‘Spijt van jou is echt wat voor jou als je fan bent van Hoover’

Ik had er maar twee avonden voor nodig om dit boek helemaal uit te lezen. Dat zegt denk ik al genoeg hoe verslavend de schrijfstijl van Colleen Hoover is. Toch heeft ook dit boek me weer verbaasd. Het ging een hele andere kant op dan ik oorspronkelijk dacht. Hoewel de heftige gebeurtenis veel invloed heeft in het verhaal, is het boek geen bittere pil. Juist de prille verliefdheid speelt een belangrijke rol in dit boek en dat maakt het een fijn boek om te lezen met diepgang en luchtige passages.

Ben je fan van de andere boeken van Colleen Hoover of houd je van boeken met tragedie of een roman? Dan is dit boek ook echt iets voor jou.

Bestel het boek hier.

Spijt van jou

Titel: Spijt van jou
Auteur: Colleen Hoover
Verschenen: Mei 2021
Pagina’s: 416
Uitgeverij: Zomer & Keuning

bol-button

Rating: 4,5/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.