De spiegel
Boeken,  Boekrecensies,  Young adult

Spiegel – Cara Delevingne

Toen ik hoorde dat topmodel en actrice Cara Delevingne met een boek kwam, werd ik meteen benieuwd. Ik ben soms een beetje sceptisch over boeken die door ‘bekende mensen’ geschreven zijn, maar op dit boek wordt heel duidelijk aangegeven dat Cara Spiegel in samenwerking met Rowan Coleman geschreven heeft. Dat klinkt veelbelovend!

Waar gaat Spiegel over?

Red, Leo, Rose en Naomi horen er niet echt bij op school. Het leven is niet bepaald gemakkelijk voor hen, maar de muziek brengt hen samen, en ze hebben hoge verwachtingen van hun band, Mirror, Mirror. Tenminste, tot Naomi bewusteloos uit de Theems wordt gehaald en in het ziekenhuis terechtkomt. De politie doet het voorval af als een mislukte zelfmoordpoging, maar is dat wel zo? Terwijl Naomi in coma ligt, probeert Red achter de waarheid te komen. Wat volgt is een zoektocht die Reds hele wereld op zijn kop zet en een aantal duistere geheimen aan het licht brengt. Hoe goed kennen ze Naomi eigenlijk – en elkaar?

In de Spiegel draait het allemaal om een groepje tieners die elkaar kennen doordat ze samen in een band zitten. De Londense Red, Leo, Rose en Naomi spelen de sterren van de hemel met hun band Mirror, Mirror. Maar dan slaat het noodlot toe en verdwijnt Naomi plotseling in het niets. Red snapt er niets van! Ze dacht dat het de laatste tijd juist goed ging met Naomi en dat ze gelukkig was, waarom heeft ze haar als beste vriendin er niks over gezegd? Wanneer ze wordt gevonden, doet de politie het ongeval af als ‘zelfmoordpoging’. Naomi ligt in coma in het ziekenhuis. Red’s doel is tot op het bot uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Eén ding weet ze zeker: er is iemand betrokken bij het ongeluk van Naomi. Wat nou als het helemaal geen ongeluk was?

‘Spiegel is écht een boek van deze tijd, met actuele onderwerpen zoals een outcoming en een verdwijning’

Vanaf bladzijde één werd ik in Spiegel gezogen. Wat ik mooi vind aan dit boek, is dat het over vier tieners gaat die totaal verschillend van elkaar zijn. Maar omdat ze alle vier een liefde voor muziek hebben, kunnen ze toch heel goed met elkaar omgaan. Ik vind de karakters van het boek stuk voor stuk goed uitgewerkt, waardoor je heel goed een beeld krijgt van iedereen. Het mysterieuze verhaal houdt je vanaf het begin geboeid en doordat de hoofdstukken lekker kort en vlot zijn, leest dit boek ontzettend goed door. Ik houd van boeken met een mysterie, omdat ik dan wil weten hoe het verhaal in elkaar steekt. Wanneer Red steeds meer ontdekt over wat er met Naomi is gebeurd, hoe spannender het wordt.

Wat ik mooi vind aan Spiegel is dat Cara Delevingne een erg actueel onderwerp aan het licht brengt, namelijk de outcoming van een meisje. Red is lesbienne, en ze schaamt zichzelf niet om hiervoor uit te komen maar worstelt wel met haar omgeving. Het boek is realistisch neergezet en schetst situaties die in het echte leven zo voor kunnen komen. Ik kan dit boek erg aanraden als je van mysterie, spanning én een onverwachte plottwist houdt.

spiegel

Titel: Spiegel
Auteur: Cara Delevingne
Verschenen: 28 november 2017
Pagina’s: 351
Uitgever: HarperCollins
Originele titel: Mirror Mirror

bol-button

Rating: 4/5

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *