Boeken,  Boekrecensies,  Non-Fictie

Spark joy – Marie Kondo

Spark Joy

Zijn jullie al bekend met Marie Kondo? Niet zo heel lang geleden kwam haar boek ‘Opgeruimd!’ uit en dit boek werd echt als warme broodjes over de toonbank verkocht. Mensen gingen massaal aan het opruimen. Ik heb dit boek (helaas) nog niet in mijn bezit, maar ik mocht wél het boek Spark Joy lezen, haar nieuwste boek. Lees gauw verder wat ik van dit boek vind!

Marie Kondo’s unieke KonMari-methode om op te ruimen is in korte tijd een wereldwijd fenomeen geworden en Time Magazine plaatste haar op de lijst van de honderd invloedrijkste personen van 2015. Spark Joy is een inspirerende, geïllustreerde handleiding om je huis te ‘ontspullen’ en specifieke items in het hele huis te organiseren, van de keuken tot de badkamer en van papieren tot hobbyspullen. Het boek bevat duidelijke tekeningen die Marie Kondo’s gepatenteerde opvouwmethode voor shirts, broeken, sokken en jassen laten zien, evenals illustraties van goed georganiseerde lades en kasten. Ze gaat ook in op zaken die niet per se gelukkig maken maar die toch bewaard moeten blijven. Spark Joy is hét boek voor iedereen die verlangt naar een netter, eenvoudiger en vrolijker leven.

Ik was direct heel enthousiast over het boek Spark joy, alleen al door de plaatjes die te zien waren in het boek. Ik houd altijd van plaatjes in boeken. De plaatjes zorgen ervoor dat alles heel duidelijk wordt uitgelegd en je snapt daardoor Marie Kondo haar methode direct.

Na het lezen van Spark Joy heb je het helemaal te pakken!

De die hard fans van Marie Kondo claimen dat de methode enorm helpt en daardoor was ik heel erg benieuwd naar het boek. Wel wordt gezegd dat dit een ‘herhaling’ is van het boek Opgeruimd, maar daar kan ik natuurlijk niet over oordelen. Men zweert bij de methode en hele huizen worden compleet opgeruimd. Spark joy wordt ook wel een masterclass opruimen genoemd en daar kan ik me compleet in vinden. Het is een heerlijk boek, heel handig en toegankelijk geschreven en vooral heel goed gevisualiseerd voor de beginners (just like me!)

Spark Joy Marie Kondo

Na het lezen van Spark Joy heb je het helemaal te pakken, geloof me. Je wilt alles weggooien en wegdoen, een heerlijk gevoel! Ik kan dit boek zeker aanraden, het is erg handig als je het tijd vindt voor een metamorfose in huis of een verhuizing voor de deur hebt staan.

verborgenTitel:  Spark Joy
Auteur: Marie Kondo
Verschenen: december 2015
Pagina’s: 272
Uitgever: Lev.

bol-button

Rating: 5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *