Boekrecensies,  Young adult

Het verhaal van Sky (Benedicts #1) – Joss Stirling

soulmateshetverhaalvansky

Een serie die ik echt al héél lang wil lezen is de Benedicts-serie (ook wel bekend als Soulmates) van Joss Stirling. Het kwam er maar niet van om de boeken aan te schaffen, maar toen ik ze laatst bij de boekenbeurs voor een prikkie zag liggen, nam ik drie delen mee. Vandaag geef ik een uitgebreide mening over het eerste deel uit de Benedicts-serie: Soulmates, het verhaal van Sky.

Jij bezit de ene helft van onze gaven, ik de andere…
Sky vindt het helemaal niets dat ze met haar adoptieouders vanuit Londen naar de rustige Amerikaanse Rocky Mountains moet verhuizen. Dat gevoel verandert als ze op haar nieuwe High School de stoere Zed ontmoet. Zed, die nog nooit interesse heeft getoond in een meisje, valt ook voor Sky. Hij noemt haar zijn soulmate en hij zegt dat ze de rest van hun leven samen zullen zijn. Dit gaat Sky allemaal veel te snel. Ze wil niets weten van het hele soulmategedoe en ook niet van de gaven die ze volgens Zed heeft. Toch kan ze, hoe hard ze het ook probeert, geen afstand van hem nemen. Ze wordt meegesleurd in een wereld vol liefde, geweld, manipulatie en familiegeheimen.

Sky verhuist samen met haar adoptieouders naar Amerika, waar ze enorm haar draai moet vinden. Ze heeft het gevoel dat iedereen haar aankijkt, omdat ze uit Engeland komt. Wanneer ze op haar nieuwe school start, is ze enorm geïnteresseerd in Zed. Ze vindt hem in het begin vooral erg onaardig en lomp doen, maar zodra Zed ook interesse krijgt voor Sky, verandert dat helemaal. Opeens wil hij constant met Sky afspreken en vertelt hij haar rare dingen. Zoals dat zij zijn Soulmate is en dat het een enorm toeval is dat ze elkaar nu ontmoeten. Sky begrijpt er niets van en vindt het maar raar dat Zed zo reageert. Wanneer ze stemmen in haar hoofd begint te krijgen, ontdekt ze dat ze op afstand kan communiceren met Zed, maar ook met anderen die gaven hebben. En dan komt ze terecht in een wereld waar ze helemaal geen kennis van had en ontdekt ze dingen uit het verleden, die ze al die tijd heeft weggestopt.

Het verhaal van Sky is een fijn boek voor tussendoor’

Wat vond ik dit een enorm lekker boek voor tussendoor. Ik vind verhalen waarbij mensen verhuizen naar een ander land of andere stad altijd erg leuk om te lezen. Oké, het is een beetje cliché dat ze in het begin niet meteen populair zijn, maar toch zijn dit fijne ingrediënten voor een vermakelijk verhaal. Toen ik eenmaal in het boek begonnen was, had ik er al snel moeite mee om het boek weer weg te leggen. Ik wilde constant door blijven lezen en meer ontdekken over de gaven die mensen kunnen hebben. Op een bepaald punt wordt het boek heel erg spannend. Een pluspunt vond ik dat het boek niet voorspelbaar was, omdat je steeds weer nieuwe dingen leert over de wereld waarin ze leven. Daardoor begon het ook zeker niet te vervelen. Ik kan dit boek zeker aanraden wanneer je op zoek bent naar een fijne Young Adult om even tussendoor te lezen. Niet te zwaar en te moeilijk, gewoon lekker luchtig en een prettig verhaal. Ik ben zeker benieuwd naar het volgende deel!

Meer recensies lezen van de boeken van Joss Stirling? Klik dan hier.

Het verhaal van Sky - Joss StirlingTitel: Soulmates: Het verhaal van Sky (Benedicts #1)
Auteur: Joss Stirling
Verschenen: september 2011
Pagina’s: 383
Uitgever: Blossom Books
Originele titel: Finding Sky

bol-button

Rating: 4/5

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *