Boeken,  Chicklit,  Roman

Sophie Kinsella – Liever verliefd

Sophie Kinsella is terug met een nieuw boek: Liever verliefd. We kennen Sophie Kinsella natuurlijk van haar beroemde Shopaholic serie, maar daarnaast schrijft ze ook losstaande boeken. De recensie van Liever verliefd van Sophie Kinsella lees je hier.

Waar gaat Liever verliefd van Sophie Kinsella over?

Na een datingappfiasco onderbreekt Ava haar zoektocht naar de ware en reist ze vastberaden om haar boek af te maken naar een Italiaans toevluchtsoord voor schrijvers. De schrijversretraite is de ideale plek om te ontsnappen, ze mag niet eens haar echte naam gebruiken. Als ‘Aria’ ontmoet ze ‘Dutch’, een man die te mooi lijkt om waar te zijn. Ze duiken halsoverkop in een relatie, omringd door het azuurblauwe water van de Mediterrane kust. Maar dan moeten hun echte identiteiten, Ava en Matt, terugkeren naar Londen. Terwijl de fantasie uit elkaar spat, ontdekken ze hoe verschillend hun leven is…

In Liever verliefd maken we kennis met Ava, die vastbesloten is haar boek af te maken tijdens een schrijversretraite in Italië. Daar ontmoet ze ‘Dutch’, op wie ze in één klap smoorverliefd wordt. Het lijkt de perfecte match. De grote vraag is: kan deze vakantieliefde meer worden als ze allebei weer met beide benen op de grond in Londen staan? Ze hebben immers afgesproken met elkaar dat ze niks over elkaars verleden willen weten. Maar is dat wel een goed idee?

Toen ik begon aan dit boek dacht ik: huh? Is dit geschreven door Sophie Kinsella? Het had in de eerste paar hoofdstukken iedere andere feelgood schrijfster kunnen zijn. Waar zijn de ongemakkelijke en irritante hoofdpersonages? Maar die komen al snel om de hoek kijken als Ava en Matt (Dutch) weer in Londen zijn. Matt lijkt wel een ander persoon te zijn, gevangen in de wereld van zijn familiebedrijf . En Ava. Tsja. Die is soms ook onuitstaanbaar. Het lijkt af en toe wel het nichtje van Becky uit Shopaholic. Ava heeft namelijk ‘adoptieplanten’, is bezig met een cursus aromatherapie en heeft een boekenkast vol gekke boeken die ze alleen maar heeft gekocht omdat ze anders weggegooid zouden worden. Ava is chaotisch, begint aan honderd projecten tegelijk en maakt niks af. Het tegenovergestelde van Matt. Hij is gedegen, maar houdt van gekke kunst, robots en heeft andere gebruiken dan Ava. En dan nog niet te spreken over zijn ‘geweldige’ ex Genevieve. Ha. Daar hebben we de oude, vertrouwde personages van Kinsella terug. Sophie Kinsella schrijft met een dosis humor, maar de boodschap is helder: liefde is niet perfect.

‘Liever verliefd is een perfect boek om mee te nemen op vakantie’

Of het af en toe over de top is? Ja. Irritant? Ook. Ongeloofwaardig én realistisch? Dat ook. Je ergert je soms dood aan Ava en Matt, maar ze wekken op de een of andere manier toch sympathie op. Liever verliefd is een verhaal vol idiote gebeurtenissen, bijzondere personages, vriendschap en liefde.  Liever verliefd laat zien dat liefde niet perfect is. Ik had dit boek in een mum van tijd uitgelezen. Je wil toch weten hoe het afloopt… En de schrijfstijl van Kinsella is gewoon altijd vertrouwd en fijn. Een dikke aanrader om deze zomer te lezen!

Heb jij Liever verliefd al gelezen? Bestel hem hier op Bol.com! 

liever verliefd

Titel: Liever verliefd
Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen: april 2021
Pagina’s: 368
Uitgeverij: The House of Books

bol-button

Rating: 3,5/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.