Sneeuw als as
Boekrecensies,  Young adult

Sneeuw als as – Sara Raasch

Toen het boek Sneeuw als as binnenkwam, kon ik niet wachten met lezen. Ik keek gigantisch uit naar de Nederlandse vertaling. Zeker omdat er op Goodreads heel veel positiefs stond over het boek. Het omslag zag er ook zo geweldig uit! In deze boekrecensie lees je wat ik van het boek vind.

Zestien jaar geleden werd het koninkrijk Winter onder de voet gelopen door de kwaadaardige koning Angra. De Winterianen werden tot slaaf gemaakt en hun magie werd hun afgenomen. Alle hoop is nu gevestigd op de acht mensen die wisten te ontsnappen en sindsdien op de vlucht zijn.
Meira was nog maar een baby toen Winter werd aangevallen en kent alleen het leven als vluchteling. De Winterianen zijn vastbesloten om hun rijk ooit terug te veroveren en ondernemen daarvoor gevaarlijke verkenningstochten, waarbij Meira tot haar frustratie nooit mee mag. Dus wanneer ze iets opvangt over een antiek medaillon dat Winter zijn magie kan teruggeven, besluit ze er stiekem achteraan te gaan om zichzelf te bewijzen.

Hoewel ik het omslag al enorm vaak voorbij heb zien komen op Goodreads en op YouTube, wist ik eigenlijk niet zo goed waar het boek over ging. Ik begon direct met lezen in het boek toen hij binnen kwam en ik heb geen moment spijt gehad! Wat een heerlijk boek!

Sneeuw als as speelt zich af in een hele andere wereld dan waar wij in leven. In het begin had ik een beetje het idee dat alles heel snel werd uitgelegd, maar alles kwam in het verhaal weer terug waardoor het duidelijk was. In het verhaal draait het om Meira, een meisje uit het land Winter dat haar ouders is verloren en eigenlijk ook geen idee heeft hoe haar thuisland er uit ziet. Haar thuisland is namelijk vernietigd door Lente. Al jarenlang is ze samen met een klein groepje overgebleven Winterianen aan het trainen om Lente te kunnen verslaan en op den duur hun eigen land terug te pakken. Meira is een ontzettend stoere chick en dat vind ik zelf echt heel leuk aan boeken: verhalen die draaien om stoere vrouwen. Me like!

‘Sneeuw als as is echt een van de leukste Young Adult boeken die ik in tijden heb gelezen’

Het is lang geleden dat ik zó’n spannend boek heb gelezen en Sneeuw als as is echt een van de leukste YA boeken die ik in tijden heb gelezen. Het verhaal is ontzettend spannend opgebouwd en ik heb een paar keer geschokt gelezen wat er nou weer allemaal gebeurd was. Je gaat in een heerlijk rap tempo door het boek heen, en dat vind ik alleen maar fijn. Geen gedoe met langdradige verhalen, maar een boek dat je in een mum van tijd zult uitlezen. Helaas heb ik er wat langer over gedaan door mijn scriptie, maar dat had echt helemaal niks met het boek te maken. Ik kan niet wachten tot deel 2 verschijnt!

Meer recensies lezen van de boeken van Sara Raasch? Klik dan hier.

Girl Online Going Solo

Titel: Sneeuw als as
Auteur: Sara Raasch
Verschenen: 11 januari 2017
Pagina’s: 384
Uitgever: HarperCollins Holland

bol-button

Rating: 4,5/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *