Slammed - Verslagen
New Adult

Slammed (Slammed #1) – Colleen Hoover

Slammed is het eerste deel in de Slammed-trilogie, geschreven door de bekende auteur Colleen Hoover. Dit boek is haar debuut en is in 2012 verschenen. Inmiddels is het boek ook verkrijgbaar in Nederland en vertel ik je wat ik er van vind.

Waar gaat Slammed over?

Na de onverwachte dood van haar vader verhuist de achttienjarige Layken met haar moeder en broer van Texas naar Michigan. Layken had nooit gedacht dat ze op haar eerste dag daar halsoverkop verliefd zou worden. En dat deze liefde met dezelfde intensiteit zou worden beantwoord. Layken en Will hebben grote en heftige gevoelens voor elkaar en zijn enorm gelukkig – drie dagen lang. Maar dan doen ze een schokkende ontdekking…

Slammed, in het Nederlands ook wel ‘Verslagen‘, speelt zich in een vrij kort tijdbestek af. Het verhaal draait om Layken en Will: Layken gaat in een nieuw dorp wonen en ontmoet Will – haar buurjongen. Ze hebben meteen een klik en zijn heel aangetrokken tot elkaar. Klinkt als een heel cliché ontmoeting, niet? Ze kennen elkaar drie dagen en doen dan een ontdekking waardoor hun relatie vrij lastig wordt. En dat is waar het verhaal over gaat, meer spoilers ga ik je niet geven.

De titel van het boek is Slammed: dit is een heel belangrijk onderdeel van het boek. Slampoetry. Dit is een manier van poëzie en hoofdpersonage Will leeft voor deze manier van poëzie. Hij neemt Layken mee naar de slamoptredens en laat haar kennismaken met deze bijzondere manier van poëzie. Het verhaal staat boordevol prachtige gedichten, zowel in het Engels als Nederlands, waardoor je kunt genieten van de slamoptredens. Ik vind het heel bijzonder dat we het zowel in het Engels als Nederlands kunnen lezen omdat bij zoiets persoonlijks als poëzie de originele taal heel belangrijk is.

‘Ik heb genoten van Slammed!’

Het verhaal van Slammed is heel spannend. Er worden diverse onthullingen gedaan die heel heftig zijn, dat zorgt er soms voor dat het verhaal wat ongeloofwaardig overkomt. Het is niet alleen de liefde tussen Layken en Will die aan bod komt, maar ook traumatische gebeurtenissen, rouw en zorgen voor familieleden. Behalve Layken en Will zijn er nog een aantal personages die een belangrijke rol spelen: Kel en Caulder (de broers van Layken en Will), de moeder van Layken en nog een aantal vrienden. Deze personages zijn mooi met elkaar verbonden waardoor het voelt alsof je een heel rond verhaal leest.

Slammed is een boek dat ik in een mum van tijd uit heb. Ik geniet elke keer weer van de boeken van Colleen Hoover. Ik kan je dan ook verzekeren dat haar boeken een echte aanrader zijn wanneer je wil starten met lezen, een leesdip hebt of gewoon een easy read wil lezen. Het boek is zo’n 300 pagina’s en door de gedichten is er veel witruimte gebruikt.

Pluspunten: 
+ Leest erg vlot
+ Origineel plot door de slamgedichten die zijn toegevoegd
+ Heel spannend verhaal
+ Perfect boek voor mensen die willen starten met lezen of een leesdip hebben

Minpunten: 
– Heel extreem verhaal, maar dat neemt het leesplezier niet weg!

Slammed

Titel: Slammed
Auteur: Colleen Hoover
Verschenen: juli 2023
Pagina’s: 304
Uitgeverij: Zomer & Keuning

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.