Siren
Boekrecensies,  Young adult

Siren – Kiera Cass

Kiera Cass kennen we natuurlijk als schrijfster van de fantastische Selectie-serie, maar nu is ze terug met een compleet nieuw boek: Siren. Geen prinsessen of kastelen, maar een boek over Sirenen. Ik mocht hem lezen en in deze recensie lees je wat ik er van vind.

Waar gaat Siren over?

Kahlen is een sirene; haar leven staat in dienst van de Oceaan. Tijdens een verschrikkelijke schipbreuk, waarbij Kahlens familie omkwam, heeft de Oceaan haar gered van de verdrinkingsdood. In ruil voor haar leven moet Kahlen de Oceaan honderd jaar dienen als sirene. Door te zingen lokt ze mensen de diepte in. Haar stem is dodelijk voor iedere mens die hem hoort.
Akinli is een mens; een vriendelijke, knappe jongen die alles is waar Kahlen ooit van heeft gedroomd. Verliefd worden brengt hen allebei in gevaar… maar Kahlen kan het niet verdragen om van hem weg te blijven. Zal ze alles op het spel zetten om haar hart te volgen?

Het boek begint met een proloog, waarin je Kahlen leert kennen. Ze is op een schip met haar familie en je raadt het vast niet: het schip zinkt. De Oceaan besluit om Kahlen te redden en geeft haar een kans om aan de slag te gaan als Sirene. Het boek gaat van start als Kahlen al 80 jaar dienst er op heeft zitten: ze is zo dichtbij de 100 jaar dienen dat ze het kan voelen, de vrijheid. En dan ontmoet ze vrij plotseling een man die haar volle aandacht weet te trekken. Vanaf hier begint het verhaal echt, en leer je alles over Sirenen, de Oceaan en kom je veel te weten over Kahlen en Aklini.

Om te beginnen had ik onwijs veel vragen die pas tegen het einde werden beantwoord. Bijvoorbeeld dat Kahlen niet kon spreken: ze kan alleen gebarentaal spreken in het bijzijn van mensen, of gebruik maken van papier. Waarom ze niet in het bijzijn van mensen kon spreken, wist ik niet. Op het einde kwam ik er pas achter dat haar stem écht dodelijk is en dat mensen ‘dronken’ worden van de stem van een Sirene, waardoor ze regelrecht in de zee lopen. Elke keer vroeg ik me dus af waarom Kahlen niet kon spreken in het bijzijn van mensen, dit vond ik best storend dat dit niet goed uitgelegd was aan het begin.

Zoals we inmiddels al gewend zijn van Kiera Cass, heeft ze een geweldige schrijfstijl. Ik heb Siren heel snel uitgelezen en heb er oprecht van genoten. Het was geen hoogstaand kwalitatief werk, maar wel een vermakelijk boek dat ik je zeker kan aanraden. Het omslag is fantastisch en het is ook totaal niet te vergelijken met de Selectie-serie, waar ik heel bang voor was. Ik had het idee dat de schrijfstijl teveel op elkaar zou lijken, maar: nee! Gelukkig maar.

Zoek je nog een leuk boek voor de feestdagen, voor bijvoorbeeld op je verlanglijstje? Of juist om iemand cadeau te geven? Dan is dit echt een goed boek, zeker omdat je hem voor maar €15,- kan scoren.

Meer recensies lezen van de boeken van Kiera Cass? Klik dan hier.

Siren

Titel: Siren
Auteur: Kiera Cass
Verschenen: oktober 2016
Pagina’s: 256
Uitgever: Best of YA

bol-button

Rating: 4/5

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *