Boeken,  Boekrecensies,  Young adult

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli

Simon vs Becky Albertalli

Soms dan lees je een boek waarvan je echt enorm hoge verwachtingen hebt. Dat had ik van Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld. Ik kocht het boek en heb hem binnen 24 uur uitgelezen. Maar… Kon het boek wel mijn hoge verwachtingen waarmaken? Lees gauw deze recensie om daar achter te komen!

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld Becky Albertalli Het verhaal over Simon is schattig, lief, heeft humor en is herkenbaar voor veel jongeren. Maar daarnaast is het ook uniek: het is een liefdesverhaal over twee jongens en beantwoordt daarmee aan de vraag naar meer diversiteit binnen het YA-genre (hier is zelfs een hashtag + website voor ontwikkeld: #weneeddiversebooks). Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar dat gaat eigenlijk niemand echt wat aan. Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush Blue bij de verkeerde persoon en is Simons geheim niet meer veilig. Plotseling is het leven van Simon behoorlijk ingewikkeld. Simon piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je eigenlijk je seksualiteit uberhaupt verantwoorden?

 

Op het moment dat ik begon aan het boek, was ik enorm enthousiast. Ik had er zo veel goeds over gelezen en over gehoord! Ik hoopte dan ook zeker dat mijn verwachtingen waar zouden worden gemaakt. Nu moet ik wel eerlijk zijn dat er, tot nu toe, nog geen enkel boek is geweest dat me heeft teleurgesteld van uitgeverij Blossom Books.

Om te beginnen is dit boek heel speciaal! Hij heeft namelijk twee verschillende omslagen. Een rode en een blauwe. En dat terwijl het boek maar één ISBN nummer heeft. Eenmaal begonnen aan het boek, zat ik er binnen een mum van tijd in. Becky Albertalli heeft een hele fijne schrijfstijl waardoor je direct in het boek wordt gezogen en het dan ook niet meer los kunt laten. Ik ben echt van dit boek gaan houden. Vooral omdat de personages zo fijn zijn uitgewerkt, Simon helemaal dol is op oreo’s (ik ook, twinning!) en ik het boek binnen een dag uit had. Dat zegt altijd wel iets.

Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld is een heerlijk boek en een must read

Simon vs. is natuurlijk niet alleen een boek ter vermaak en ontspanning, maar ook om mensen iets te leren. Het maakt namelijk niet uit wie je bent en op wie je valt, en die boodschap krijg je heel nadrukkelijk mee met dit boek. Lotte en Myrthe van uitgeverij Blossom Books hebben tevens een hashtag bedacht rondom het boek: #strijdvoordiversiteit, dus mocht je het boek gaan kopen: Tweeten!

Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld is echt een heerlijk boek, zeker een must read en een van de leukste boeken die ik dit jaar heb gelezen. Als je gek bent op contemporary Young Adult boeken, dan moet je dit boek gewoon eigenlijk kopen.

Simon vsTitel: Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld
Auteur: Becky Albertalli
Verschenen: februari 2016
Pagina’s: 272
Uitgever: Blossom Books

bol-button

Rating: 5/5

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.