Boekrecensies,  Fantasy,  Young adult

Silber: het tweede boek der dromen – Kerstin Gier

Silber
Een hele tijd terug, lees: 2014, las ik het eerste deel uit de Silber-serie: Het eerste boek der dromen. Ik genoot echt enorm van dit boek en was daarom ook benieuwd naar de rest van de serie. Vorige week las ik eindelijk deel 2 uit!

Liv Silber heeft nogal wat aan haar hoofd: Hoe kan het dat het roddelblog van de school al haar geheimen kent? Welke duistere gestalte schopt ’s nachts stennis in de eindeloze gangen van de droomwereld? En wat gaat ze doen aan haar onuitstaanbare stiefzusje en sluwe grootmoeder? Nachtmerries, mysterieuze ontmoetingen en wilde achtervolgingen zijn niet bepaald bevorderlijk voor een goede nachtrust. Het feit dat er zowel overdag als ’s nachts mensen zijn die nog een appeltje met Liv te schillen hebben, maakt het er allemaal niet beter op… Gelukkig heeft ze een aantal hele leuke (lees: knappe) vrienden en Henry die letterlijk de jongen van haar dromen is. Of heeft ook hij iets te verbergen?

Silber: het tweede boek der dromen, is het vervolg op Silber: het eerste boek der dromen. Het verhaal gaat verder waar deel 1 geëindigd is. Ik zal proberen in grote lijnen op de inhoud in te gaan, zodat ik jullie niets zal verklappen voordat je zelf deel 1 hebt gelezen. Samen met Henry gaat Liv ’s nachts nog steeds de gangen op. Ze slaapt nog amper ’s nachts omdat ze graag bij Henry wil zijn en in hun dromen hebben ze nou eenmaal meer tijd. Toch krijgt ze het idee dat Henry wat dingen voor haar verbergt. Waarom is ze bijvoorbeeld nog nooit bij hem thuis geweest, terwijl hij zo vaak bij haar komt? Het lijkt wel alsof iedereen meer over Henry weet dan zij zelf. In de gangen van de dromenwereld leert ze nieuwe figuren kennen. Wanneer haar zusje Mia begint te slaapwandelen, krijgt ze het idee dat hier iemand anders iets mee te maken heeft. Wanneer haar slaapwandelingen zo gevaarlijk worden, moet Liv er achterkomen wie dit veroorzaakt. En dan is er ook nog het roddelblog van school, die al haar geheimen lijkt te weten. Wie zit daar achter en waarom staat er zoveel informatie over Liv op?

Silber is echt een aanrader’

Vanaf bladzijde één werd ik weer in het verhaal gezogen. Het is dus al een tijdje geleden dat ik deel 1 heb gelezen, dus moest ik even nagaan wat er ook allemaal weer was gebeurd in boek 1. Op zich had ik hier niet zoveel problemen mee, want ik kwam zo weer in het verhaal terecht. Het wordt ook enigszins uitgelegd wat er in deel 1 was gebeurd, maar je kunt deel 2 niet lezen zonder deel 1. Wat houd ik toch enorm van de dromenwereld waar Liv zich in begeeft. Het is zo ontzettend origineel beschreven, dat het altijd weer boeit en dat je wilt blijven lezen. Daarnaast wil je weten wat Henry te verbergen heeft en hoe het komt dat Liv’s zusje opeens slaapwandelt. Ik las dit boek in twee dagen uit en sinds ik het uit heb, ben ik echt enorm benieuwd naar het derde deel. Gelukkig heb ik die al in huis, dus kan ik daar snel aan beginnen. Maar aan de ene kant wil ik niet dat de serie is afgelopen, want ik kan enorm genieten van de boeken van Kerstin Gier. Wederom een aanrader.

Meer recensies lezen van de boeken van Kerstin Gier? Klik dan hier.

Silber 2Titel: Silber: het tweede boek der dromen
Auteur: Kerstin Gier
Verschenen: 10 november 2014
Pagina’s: 332
Uitgever: Blossom Books

bol-button

Rating: 4,5/5

2 Comments

  • Story addict

    Heb de serie al op veel blogs voorbij zien komen, maar ik durf er eigenlijk niet aan te beginnen, omdat mijn lijst dan weer met 3 boeken uitgebreid wordt (want alleen het eerste deel lezen is natuurlijk not done ;)). Klinkt wel leuk iig 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *