Boekrecensies,  Fantasy,  Young adult

Silber: het derde boek der dromen – Kerstin Gier

Ken je dat? Dat je aan een serie begint, deze leuk vindt én ook compleet in je boekenkast hebt staan maar de serie dan toch niet uitleest? Ik maak dat veel te vaak mee. Ik heb mezelf dit jaar voorgenomen om wat meer boeken te lezen die al heel lang in mijn boekenkast staan. Ik begon met Silber: het derde boek der dromen van Kerstin Gier.

Waar gaat Silber: het derde boek der dromen over?

Liv Silber heeft drie problemen. Eén: ze heeft gelogen tegen Henry. Twee: haar droomavonturen worden steeds gevaarlijker. Arthur heeft de geheimen van de droomwereld ontrafeld en kan daarmee onherstelbare schade aanrichten. Hij móét tegengehouden worden. Drie: Livs moeder en Graysons vader willen in de zomer trouwen. En Moker, de boze grootmoeder van Grayson, heeft over de bruiloft uiteraard allerlei ideeën, die nogal verschillen van die van de bruid. Liv moet alles op alles zetten om deze dreigende catastrofes tegen te houden…

Silber: het derde boek der dromen gaat verder waar boek twee is geeindigd. Liv probeert samen met haar vrienden Henry en Grayson de kwaadwillige Arthur tegen te houden die schade wil aanrichten via de dromenwereld. Iedere nacht komen ze samen in hun dromen om een plan tegen Arthur te bedenken. Wanneer er ook vreemde dingen gebeuren buiten de dromen om, weet Liv zeker dat het menens is.

‘In Silber: het derde boek der dromen ontsnap je samen met Liv even aan de werkelijkheid’

Aangezien ik deel twee in 2016 heb gelezen, was het voor mij even enorm inkomen. De wereld waarin Liv leefde was bekend, dus daar zat ik weer snel in maar ik moest toch even nadenken hoe het vorige verhaal was geëindigd. Toch zat ik er na een paar hoofdstukken weer helemaal in en dat komt mede door de fijne schrijfstijl van Kerstin Gier. Hoewel het verhaal vlot geschreven is, moet ik wel eerlijk zijn dat ik dit deel het minste van de drie vond. Wellicht komt het ook doordat ik mezelf nu iets te oud voel voor het verhaal, maar het blijft vermakelijk geschreven. Het einde vond ik een beetje saai, als ik heel eerlijk ben. Ik had verwacht dat de serie met een klapper zou eindigen. Toch kan ik het wel aanraden om de volledige serie een keer op te pakken. Mocht je zin hebben in een fantasy/young adult boekenreeks, geschreven met een vleugje humor en veel creativiteit? Dan is Silber een serie voor jou!

Silber het derde boek der dromen

Titel: Silber: het derde boek der dromen
Auteur: Kerstin Gier
Verschenen: december 2015
Pagina’s: 362
Uitgever: Blossom Books

bol-button

Rating: 3,5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *