Shopaholic grijpt in
Boekrecensies,  Chicklit

Shopaholic grijpt in (Shopaholic #8) – Sophie Kinsella

Er lijkt geen einde te komen aan de avonturen van Shopaholic van Sophie Kinsella. Ik was weer erg benieuwd naar de verhalen van Becky, haar man Luke en haar dochtertje Minnie. Deze keer maken ze Las Vegas onveilig…

Waar gaat Shopaholic grijpt in over?

Becky is met haar halve familie in een camper op weg naar Las Vegas. Er moet van alles gebeuren. Geen paniek! Ze heeft een plan. Punt één: haar vader zoeken die er zomaar vandoor is gegaan. Punt twee: beste vriendin Suze helpen. Punt drie: Alicia Bitch Billington stevig aanpakken. Punt vier: leren gokken (wat haar aanvankelijk uitstékend afgaat). Hoe dan ook, Becky laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Haar familie heeft haar nodig: Shopaholic grijpt in!

Toen ik voor het eerst Shopahlolic las, moest ik steeds hardop lachen. Ik werd verliefd op de schrijfstijl van Sophie Kinsella en ik wilde al haar boeken lezen. Iedere keer wachtte ik met smart op de nieuwe Shopaholic-boeken. In mijn vorige recensie schreef ik: “Het is iedere keer weer hetzelfde liedje! Zonde, want het zou leuk zijn dat het verhaal eens een andere wending krijgt.” Het lijkt wel of ze naar me heeft geluisterd, want Shopaholic grijpt in is een heel ander Shopaholic-boek. Becky houdt namelijk niet meer van shoppen. WHAT!? Ja, je leest het goed. Ze voelt geen drang meer om voor zichzelf spulletjes te kopen. Wel vindt ze het leuk om voor Minnie en Luke dingen te kopen, maar ze is niet meer verslaafd. Hoera! Op dit punt zat ik te wachten. Het verhaal moest een andere wending krijgen, en dat kreeg het. 

Becky zit niet zo goed in haar vel. Ze heeft ruzie met haar beste vriendin Suze en dat merk je aan alles. De schrijfstijl van Kinsella is hierdoor veranderd. Becky is down en hiermee gaat Kinsella eindelijk een keer de diepte in. Ze bouwt spanning op en je komt nog meer te weten over de karakters. Het boek is dit keer wat serieuzer en gaat niet echt meer over shoppen.

Het verhaal in Shopaholic grijpt in moest een andere wending krijgen, en dat kreeg het.

Er zaten nog steeds grappige stukken in en dat vond ik erg fijn. Daardoor blijft het boek toch lekker luchtig. Iedereen komt weer in het verhaal voor. Natuurlijk haar man Luke en Minnie, maar ook Suze, Tarkie, haar vader, moeder, maar ook Alicia ‘Billenkont’ en oude vrienden van haar vader. Want er is iets mysterieus aan de hand met vader Brandon. Waar doet hij toch zo geheimzinnig over en waarom is hij helemaal naar Las Vegas gegaan zonder het iemand te vertellen?

Ik denk dat we nog wel een deel van Shopaholic kunnen verwachten, want Becky wil graag een tweede kindje. Zouden we dan toch meer kunnen gaan lezen over de avonturen van Becky? Ik vond dit boek in ieder geval heel erg leuk en ik zat helemaal in het verhaal. Als je alle delen hebt gelezen, moet je deze natuurlijk ook lezen! Ik zou het ook super leuk vinden als Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham) ook weer eens een ander boek ging schrijven of zelfs een hele nieuwe serie! Van Becky kunnen we natuurlijk geen genoeg krijgen, maar het zou ook heel leuk zijn als we weer eens een keer kennis kunnen maken met een ander personage van Kinsella.

Shopaholic grijpt inTitel: Shopaholic grijpt in 
Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen: Maart 2016
Pagina’s: 320
Uitgever: The House of Books
Oorspronkelijke titel: Shopaholic to the rescue

bol-button

Rating: 4/5

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.