Shopaholic grijpt in
Boekrecensies, Chicklit

Shopaholic grijpt in (Shopaholic #8) – Sophie Kinsella

Er lijkt geen einde te komen aan de avonturen van Shopaholic van Sophie Kinsella. Ik was weer erg benieuwd naar de verhalen van Becky, haar man Luke en haar dochtertje Minnie. Deze keer maken ze Las Vegas onveilig…

Waar gaat Shopaholic grijpt in over?

Becky is met haar halve familie in een camper op weg naar Las Vegas. Er moet van alles gebeuren. Geen paniek! Ze heeft een plan. Punt één: haar vader zoeken die er zomaar vandoor is gegaan. Punt twee: beste vriendin Suze helpen. Punt drie: Alicia Bitch Billington stevig aanpakken. Punt vier: leren gokken (wat haar aanvankelijk uitstékend afgaat). Hoe dan ook, Becky laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Haar familie heeft haar nodig: Shopaholic grijpt in!

Toen ik voor het eerst Shopahlolic las, moest ik steeds hardop lachen. Ik werd verliefd op de schrijfstijl van Sophie Kinsella en ik wilde al haar boeken lezen. Iedere keer wachtte ik met smart op de nieuwe Shopaholic-boeken. In mijn vorige recensie schreef ik: “Het is iedere keer weer hetzelfde liedje! Zonde, want het zou leuk zijn dat het verhaal eens een andere wending krijgt.” Het lijkt wel of ze naar me heeft geluisterd, want Shopaholic grijpt in is een heel ander Shopaholic-boek. Becky houdt namelijk niet meer van shoppen. WHAT!? Ja, je leest het goed. Ze voelt geen drang meer om voor zichzelf spulletjes te kopen. Wel vindt ze het leuk om voor Minnie en Luke dingen te kopen, maar ze is niet meer verslaafd. Hoera! Op dit punt zat ik te wachten. Het verhaal moest een andere wending krijgen, en dat kreeg het. 

Becky zit niet zo goed in haar vel. Ze heeft ruzie met haar beste vriendin Suze en dat merk je aan alles. De schrijfstijl van Kinsella is hierdoor veranderd. Becky is down en hiermee gaat Kinsella eindelijk een keer de diepte in. Ze bouwt spanning op en je komt nog meer te weten over de karakters. Het boek is dit keer wat serieuzer en gaat niet echt meer over shoppen.

Het verhaal in Shopaholic grijpt in moest een andere wending krijgen, en dat kreeg het.

Er zaten nog steeds grappige stukken in en dat vond ik erg fijn. Daardoor blijft het boek toch lekker luchtig. Iedereen komt weer in het verhaal voor. Natuurlijk haar man Luke en Minnie, maar ook Suze, Tarkie, haar vader, moeder, maar ook Alicia ‘Billenkont’ en oude vrienden van haar vader. Want er is iets mysterieus aan de hand met vader Brandon. Waar doet hij toch zo geheimzinnig over en waarom is hij helemaal naar Las Vegas gegaan zonder het iemand te vertellen?

Ik denk dat we nog wel een deel van Shopaholic kunnen verwachten, want Becky wil graag een tweede kindje. Zouden we dan toch meer kunnen gaan lezen over de avonturen van Becky? Ik vond dit boek in ieder geval heel erg leuk en ik zat helemaal in het verhaal. Als je alle delen hebt gelezen, moet je deze natuurlijk ook lezen! Ik zou het ook super leuk vinden als Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham) ook weer eens een ander boek ging schrijven of zelfs een hele nieuwe serie! Van Becky kunnen we natuurlijk geen genoeg krijgen, maar het zou ook heel leuk zijn als we weer eens een keer kennis kunnen maken met een ander personage van Kinsella.

Shopaholic grijpt inTitel: Shopaholic grijpt in 
Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen: Maart 2016
Pagina’s: 320
Uitgever: The House of Books
Oorspronkelijke titel: Shopaholic to the rescue

bol-button

Rating: 4/5

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Madelon april 18, 2016 at 10:01

  Ik was ook enorm toe aan een ander soort verhaal van Becky en dit was precies wat ik nodig had. Ik vond het ook echt een super leuk boek!

 • Reply Judith april 18, 2016 at 11:13

  Ik heb volgens mij nog nooit één deel van deze serie gelezen, maar toch klinkt het heel goed. Wie weet binnenkort toch maar eens deel één gaan opzoeken (en dan heb ik er nog genoeg te gaan). 🙂

 • Reply Daniëlle april 18, 2016 at 11:30

  Ik heb van deze reeks de eerste drie boeken gelezen. Ik vond ze toentertijd echt heel erg leuk! Moet er misschien maar weer mee beginnen, want hoor er veel goeds over.

 • Reply Sabine april 18, 2016 at 15:02

  Ik loop nog steeds zo gruwelijk achter. Krijg van jouw review wel enorm veel zin dit boek te lezen!

 • Reply Esther april 18, 2016 at 17:48

  Ik heb deze serie nog nooit gelezen, misschien toch maar eens doen!

 • Reply Story addict april 18, 2016 at 21:29

  Ik heb hier de eerste 5 delen in een box staan. Toen ik hoorde dat dit boek uit zou komen, wilde ik graag aan 1 beginnen (toch maar eens..). Wat blijkt: deel 1, spoorloos verdwenen. 2 tot en met 5 liggen er wel nog. Ik baaaaaal, want heb echt geen idee waar het gebleven kan zijn. Maar ik ga niet verder voordat 1 uit is. Ooit. Oooit zal ik bij deel 8 komen 🙂

 • Reply Volgorde Shopaholic boeken: zo lees je de serie in de juiste volgorde! april 28, 2020 at 13:08

  […] Shopaholic grijpt in. Klik hier om het boek te bestellen. Klik hier om de recensie te […]

 • Reply Christmas Shopaholic (Shopaholic #9) - Sophie Kinsella | Recensie november 17, 2020 at 06:00

  […] Shopaholic-reeks was ik niet meer zo enthousiast over de boeken. Het is steeds hetzelfde liedje. In Shopaholic grijpt in (deel 8) leek het even om te slaan: Becky wilde niet meer shoppen. Hoera! Maar die vibe is ze met […]

 • Reply Deze boeken op Spotify zijn gratis en voor iedereen toegankelijk! maart 14, 2021 at 07:59

  […] Shopaholic grijpt in – Sophie Kinsella […]

 • Leave a Reply