TV-series

De series ’to watch’ lijst van Yara

arrow_tv_series-wide

Dat ik een serieliefhebber ben is volgens mij bij iedereen wel bekend. Ik volg nu een hele rits series, maar als ik daarmee klaar ben start ik vrijwel direct met een nieuwe serie. Zo keek ik Gossip Girl in een mum van tijd. Toen ik daar mee klaar was begon ik weer met een nieuwe serie. Mijn nieuwste aanwinst is How I Met Your Mother, die serie staat nu al in mijn lijst van favoriete series ooit. Ik heb altijd een ’to watch’ lijstje waar ik naar ga kijken als ik op zoek ben naar een nieuwe serie, vandaag laat ik zien welke series ik graag nog wil zien!

Suits
Mike Ross is een luie maar briljante schoolverlater die zonder een diploma bij een sollicitatie gesprek terecht komt met een van de beste advocaten in New York: Harvey Specter. Harvey heeft het eigenlijk wel gehad met de standaard afgestudeerde rechtenstudent en neemt een gok door Mike aan te nemen na het zien van zijn talenten en zijn fotografisch geheugen.
Deze serie lijkt me al langere tijd geniaal, maar toch komt het er niet van om hen te kijken. Daarom staat hij helemaal bovenaan mijn ’to watch’ lijst. Ik ben echt benieuwd!

Girls
Girls, gemaakt door en ook hoofdrolspeler Lena Dunham (“Tiny Furniture”), is een komische blik op de diverse vernederingen en zeldzame overwinningen van een groep meisjes in hun vroege jaren ’20.
Girls moet een onwijs grappige serie zijn. Momenteel kijk ik al een komische serie (HIMYM), maar als ik daar mee klaar ben zoek ik weer een nieuwe serie om te volgen waar ik keihard om kan lachen.

Orange is the New Black
Orange Is The New Black draait om Piper Chapman (Taylor Schilling), een New Yorker die naar een vrouwengevangenis wordt gestuurd nadat ze betrapt werd met een koffer vol met drugsgeld afkomstig van haar vriendin Alex Vause (Laura Prepon), een internationale drugshandelaar en Chapman’s voormalige geliefde. Piper moet op haar eigen manier de opgelegde vijftien maanden gevangenisstraf zien te doorkomen.
Ik ben al eens eerder begonnen aan deze serie maar kwam er helaas niet doorheen. Ik hoor van veel mensen dat je jezelf door het eerste seizoen moet slepen maar dat het daarna nog véél leuker wordt. Ik ben van plan om deze serie zeker een tweede kans te geven!

Jessica Jones
Jessica Jones is een superheld. Door een tragedie heeft zij al vroegtijdig dat leven vaarwel moeten zeggen. Jessica is echter op de weg terug en begint ook weer orde op zaken te stellen in haar priveleven. Daarnaast is zij werkzaam als prive-detective. Jessica wordt geplaagd door zelfhaat en PTSS, maar dat weerhoudt haar er niet van om te vechten tegen haar innerlijke demonen. Haar gaven wendt zij dan nu ook aan om degenen die dat het hardst nodig hebben te ondersteunen… vooral als zij bereid zijn om haar daar een aardig zakcentje voor te betalen.
YES! Nog een Marvel serie. Deze serie wil ik gaan volgen zodra ik Daredevil heb gezien, zodat het goed aansluit.

Arrow
Arrow vertelt de avonturen van de legendarische DC held Green Arrow in de moderne tijd. 5 jaar nadat Oliver Queen schipbreuk heeft geleden en gedacht dat hij was overleden, wordt hij levend aangetroffen op een afgelegen eiland in de grote oceaan. Nadat hij door zijn moeder, zus en beste vriend met open armen is ontvangen in Starling City, merken zij dat er iets in die 5 jaar veranderd is. Terwijl Oliver geheim probeert te houden wie hij is geworden, probeert hij met een oplossing te komen met de keuzes welke hij als jongen heeft gemaakt. Terwijl Oliver opnieuw zijn relaties met zijn vrienden en familie probeert op te pakken, creëert hij zijn alter ego, The Green Arrow, waarmee hij de strijd aan gaat met de verkeerde acties van zijn familie en de ziektes van de maatschappij om zo Sterling City weer in de vergane glorie te herstellen.
De serie Arrow is ook een serie die ik al eerder heb geprobeerd te kijken, maar ik ben hem een beetje uit het oog verloren. Niet dat hij niet spannend genoeg was, dat was hij zeker! Het was een kwestie van te weinig tijd waardoor ik maandenlang niet keek. Ik wil het onwijs graag nog gaan volgen. Niet alleen vanwege de knappe mannen, maar ook omdat ik gek ben op (super)helden.

Modern Family
Modern Family volgt de families van Jay Pritchett (Ed O’Neill), zijn dochter Claire Dunphy (Julie Bowen) en zijn zoon Mitchell Pritchett (Jesse Tyler Ferguson). Claire is een echte huisvrouw, Jay is getrouwd met een jongere vrouw en heeft ook nog een zoon in de pubertijd en Mitchell en zijn vriend hebben een Vietnamese baby geadopteerd.
Modern Family zag ik vaak voorbij komen op de televisie, maar toch sloeg ik hem altijd over. Waarom? Ik heb geen idee. Dit lijkt me een onwijs grappige serie.

Homeland
Homeland gaat over een CIA agente die ervan overtuigd is dat de recent geredde oorlogsgevangene Damian Lewis in werkelijkheid in contact staat met al Qaida om een aanslag op Amerikaans grondgebied uit te voeren.
Ik was eigenlijk niet heel bekend met Homeland maar mijn schoonouders kijken deze serie. Zij zijn er echt lyrisch over waardoor ik de trailer ging bekijken. Dit ziet er uit als een hele spannende serie!

Welke serie moet ik van jou nog op mijn ’to watch’ lijst plaatsen?

De aanvullende informatie over de series komt van www.mijnserie.nl

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.