TV-series

Series om samen te kijken #1

Een perfecte aftrap van een nieuwe rubriek op Valentijnsdag! Misschien heb je vanavond wel een date, of een date met je huidige partner en blijven jullie gezellig thuis… Wat moet je dan doen? Een film kijken kan natuurlijk.
Maar een serie kijken kan ook! Nu is dat misschien wat apart, een serie kijken op een date. Maar hey, dan heb je weer een goede smoes als je een tweede date wil! “We kunnen de volgende aflevering samen bekijken?”

Lost
Lost is een Amerikaanse televisieserie over een aantal mensen dat na een vliegtuigcrash strandt op een mysterieus tropisch eiland. In iedere aflevering wordt er daarnaast ingezoomd op het leven van één van de personages voorafgaand aan het vliegtuigongeluk, ofwel door middel van een flashback, of (vanaf seizoen 4) een vooruitblik op het leven na het eiland (via een flashforward), of (vanaf seizoen 6) een flash sideways, waarbij de dan nog overlevenden te zien zijn in een ‘ander leven’. De serie is grotendeels op het Hawaïaanse eiland Oahu opgenomen.

Lost is ontzettend spannend en verslavend.

One upon a time
Once Upon a Time is een Amerikaanse televisieserie van ABC. De reeks is bedacht door schrijvers en producenten Edward Kitsis en Adam Horowitz en gaat over een vervloekt stadje in Maine waar sprookjesfiguren gevangen zitten zonder happy ending. Wie zij werkelijk zijn, weten zij niet. Hun enige hoop is Emma Swan, de dochter van Snow White en Prince Charming. Zij is namelijk de uitverkorene om de vloek te verbreken.

Once upon a time kijken met z’n tweeën? Echt? JA! Geef toe, of je nou een jongen of meisje bent, iedereen hield vroeger van sprookjes. En wat is er nou leuker dan een serie van nú te kijken, waar de sprookjes van vroeger in voorkomen? En mocht je de serie toch niet zo leuk vinden, is het altijd leuk om samen te praten over de sprookjes die jullie zien.

Game of thrones
De serie bevat meerdere verhaallijnen. Het grootste deel van de serie speelt zich af op het mythische continent Westeros, waar enkele adellijke families strijden om de macht in het rijk. Daarnaast komt ook de strijd tussen de “Nachtwacht” (Night’s Watch) en de gevaren achter de Muur aan bod. Het andere gedeelte van de serie speelt zich af op het oostelijke continent Essos, waar Daenerys Targaryen een weg probeert te vinden naar haar koningschap in Westeros.

Wie kent het niet? Game of thrones is de perfecte serie om samen te kijken. Mocht je al het geweld en bloed niet zo geweldig vinden, zit er genoeg in de film waar je heerlijk naar kan kijken 😉
Liefde, actie, spanning en vooral veel geweld komt hier in samen. Een combinatie die man en vrouw kan waarderen.

Dit was deel één! Kijk jij een van deze series al samen?

Danique V (1993) woont in Haarlem en is werkzaam als content creator bij de Bibliotheek. Naast feelgood, thrillers en young adult leest ze ook veel non-fictie rondom spiritualiteit.

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.