Boeken,  Lijstjes,  TV-series

Deze series zijn gebaseerd op boeken #2


Eerder dit jaar liet Danique jullie al een aantal tv-series zien die gebaseerd zijn op boeken. Maar dat zijn ze nog niet allemaal! Vandaag zetten wij er nog een paar series op een rij die naar aanleiding van een boek zijn verschenen. Wist jij dat al?

Game of Thrones

Dé serie van dit moment, Game of Thrones, is gebaseerd op de boeken uit de serie Het lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin. Echte fans weten dit natuurlijk al lang! De tv-serie lijkt in grote lijnen wel op de boeken, maar af en toe wijkt het ook zeker wel af. Mocht je de boeken dus nog niet hebben gelezen, dan moet je dat een keer doen!

Under the Dome

Het boek Under the Dome (Gevangen) werd in 2009 uitgebracht door Stephen King. In 2013 werd het boek omgezet tot een serie, waarbij Stephen King ook één van de uitvoerende producten is. Wist je dat de serie oorspronkelijk begon als mini-serie? Inmiddels zijn er drie seizoenen!

Sex and the City

Ik denk wel een van de bekendste series die gebaseerd is op een boek. Misschien zou je het niet meteen denken, want volgens mij is de serie bekender geworden dan het boek zelf, maar Candace Bushnell schreef toch echt eerst het boek. En o, dat is niet het enige boek van haar waarop een serie is gebaseerd. De boeken uit ‘The Carrie Diaries’ werden namelijk ook verfilmd tot serie.

Gossip Girl

Halló! XOXO Gossip Girl is natuurlijk niet zomaar ontstaan. Nee, deze serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Cecily von Ziegesar. Eén van de bekendste series, populair onder menig meiden en vrouwen, is gebaseerd op een boekenreeks. Wist je trouwens dat Gossip Girl volledig te zien is op Netflix? 🙂

The Walking Dead

Niet zozeer gebaseerd op leesboeken, maar wel op stripboeken. En wist je dat deze stripboeken nog steeds maandelijks worden uitgebracht? De eerste publicatie van de stripboekenreeks was in 2003. Volgens mij kunnen we nog veel verwachten van The Walking Dead qua serie, want naar verluidt komen er nog 5 seizoenen bij!

Heb jij de boeken van deze tv-series gelezen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.