Serie: Under the Dome | Adorable Books
TV-series

Serie: Under the Dome

SBS6 is sinds kort begonnen met het uitzenden van de serie “Under the Dome”, een serie waar vele mensen verslaafd aan zijn. Zo ik ook. Maar, waar gaat die serie nou precies over?

Under the Dome

Laat ik eerst beginnen met het feit dat dit eigenlijk een boek is, voor de belangstellende. Het gelijknamige boek is geschreven door Stephen King en is uitgegeven in het jaar 2009. Stephen King begon in 1976 al met het schrijven van het boek maar bleek te weinig research te hebben gedaan. Ruim 30 jaar later kwam het boek alsnog uit en het was een groot succes. Tot nu toe is seizoen één in volle gang in Nederland.

Het verhaal gaat over een klein fictief plaatsje in de Verenigde Staten genaamd Chester’s Mill, waar een mysterieuze koepel de stad omringt. Niemand kan Chester’s Mill nog in of uit gaan. Terwijl de inwoners gevangen zitten, breekt paniek en chaos uit. Wanneer militairen een oplossing proberen te vinden en het gebied aan de buitenkant van de koepel omsingelen, gaan de inwoners zelf op onderzoek uit.

Klinkt mysterieus, zo op het eerste gezicht. Ik vond het zo apart; SBS6 heeft de serie vrij snel overgenomen van de Amerikaanse televisiemaker CBS dus het moest wel een groot succes zijn. De serie scoorde een 7,2 op IMDb. Zal ik nog een leuk feitje vertellen? Deze serie wordt geproduceerd door o.a. Steven Spielberg. OK, duidelijk, dit moet wel een goede serie zijn, niet?

Ik vind de cast echt heel prettig gecast. Zo zitten er allerlei verschillende types in, types waar je bepaalde karaktereigenschappen echt niet bij had verwacht. Geheimen die aan het licht komen die nooit naar buiten hadden mogen komen… En dan die spanning, dat gevoel van “op het randje van je bank zitten”.. Dat is érg hoog bij deze serie. Ik kan niet wachten tot seizoen 2 begint, maar helaas moeten we dan nog even wachten. Zomer 2014 is seizoen 2 namelijk pas aangekondigd. Benieuwd geworden? Je kunt hier het eerste seizoen van Under the Dome kopen als DVD.

Ken jij Under the Dome al?

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Mass oktober 22, 2013 at 10:25

  Dit lijkt verdacht veel op de gone serie…

  • Reply Michelle oktober 26, 2013 at 16:48

   Dat was precies mijn gedachte! Alleen dan ook met volwassenen aan de binnenkant, in plaats van enkel kinderen/jongeren.

 • Reply Connie oktober 22, 2013 at 11:16

  Dit klinkt als een serie die ik leuk kan vinden

 • Reply Joanydvv oktober 22, 2013 at 12:20

  Ik heb een aantal afleveringen gekeken, en het is zeker een spannende serie. Toch denk ik niet dat ik hier ooit zo verslaafd aan zal raken als aan bijv. Once Upon a Time. 😀

 • Reply Manon oktober 22, 2013 at 21:18

  Ik kijk deze serie samen met mijn moeder en wij vinden het echt een top serie normaal houdt ze niet zo van mysterieuze dingen, maar deze serie vind ze geweldig

 • Reply Lisa november 20, 2013 at 00:24

  Ik zit al te wachten op de nieuwe afleveringen, spannend!!

 • Leave a Reply