TV-series

Serie: The Shannara Chronicles

ivwaxi
Naar de boeken van Shannara trilogie, geschreven door Terry Brooks, is hier The Shannara Chronicles. Een serie over elfen, trollen en nog veel meer magische wezens. Seizoen 1 is ondertussen al begonnen, is het iets om te kijken?

Waar gaat de serie over?
Het verhaal speelt zich af in een toekomstige wereld (van na Armageddon) genaamd ‘de Vier Landen’, waar de magie de technologie heeft vervangen als belangrijkste krachtbron. De meeste verhalen gaan over de familie Ohmsford, nazaten van de beroemde Jerle Shannara.

The-Shannara-Chronicles-1200x604

Het begin van de serie lijkt een beetje alsof het twee verhalen bevat. Al in de eerste aflevering (en eigenlijk de trailer) kom je er wel achter dat de verhalen al direct naar elkaar toe groeien. Pas als de twee verhalen bij elkaar zijn heb ik het idee dat de serie pas echt begint te lopen. Het begin is een beetje zoetsappig en eigenlijk bekijk je het hoofdschuddend omdat het nogal voorspelbaar is. Toch heeft de serie ook wel weer iets en blijf je eigenlijk doorkijken. Aan het einde van de eerste aflevering kan je daarom ook eigenlijk niet anders dan gewoon de tweede aflevering bekijken.
De serie is een aanrader voor de fantasy liefhebbers, door alle wezens die in de serie voorkomen. Mocht je niet van dit soort onderwerpen houden, is de serie waarschijnlijk niks voor jou.

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *