TV-series

Serie: The Crown

The crown
Als je zo nu en dan Netflix kijkt heb je zeker weten de serie The Crown voorbij zien komen. Een ‘Netflix original’ en de duurste serie die Netflix heeft gemaakt. De productie voor de hele serie zal ruim een miljard euro kosten. Wauw, eens zien of die serie dan wel echt zo goed is.

The Crown is een Britse historische dramaserie van scenarioschrijver Peter Morgan. De serie vertelt een biografisch verhaal over de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk.

Enige kennis van Elizabeth II is vrij handig in deze serie, maar niet geheel noodzakelijk. Het is vooral handig om direct in het verhaal te zitten en te begrijpen waar het allemaal over gaat. Iedereen kent Queen Elizabeth van Engeland wel. De ontzettend oude (90 alweer) koningin van Engeland die ontzettend herkenbaar is. In deze serie zie je haar in haar jongere jaren, gespeeld door Claire Foy. Het eerste seizoen zal de eerste tien jaar van haar regeringsjaren tonen.
Je kan de serie zien als een soort biografie van Elizabeth, maar ook als een doodnormale serie. Mocht je geen kennis hebben van de Engelse queen, is het zeker nog steeds een leuke serie om te kijken. Wat vooral leuk is, dat de serie dan totaal niet voorspelbaar is. Als je kennis hebt weet je natuurlijk al hoe haar leven zal lopen en zijn de grote delen van de serie nogal voorspelbaar.

‘Ik bleef op Netflix maar de volgende aflevering aanklikken’

Dat de serie ruim een miljard euro gaat kosten kan ik vrij goed begrijpen. Alleen al door naar de beelden te kijken is het een prachtige serie. De plekken die je ziet, de kamers waarin zij zich bevinden en de kleding.. Werkelijk prachtig om te zien.
Oh, en laten we het acteerwerk vooral niet vergeten. De interactie tussen de Queen en de prins vond ik mooi om te zien. Ze trekken je helemaal mee en je voelt het geluk, de irritaties en het verdriet echt van je scherm af spatten.
Andere pluspunten aan de serie is dat het vrij origineel is. Even iets anders dan de series die je tegenwoordig zo veel ziet. Deze serie is anders, je wordt er in meegetrokken en het laat je maar moeilijk los. Ik bleef op Netflix maar de volgende aflevering aanklikken.
Ben je wel een beetje van de historische series en de prachtige beelden? Dan moet je deze serie zeker een kans geven. Elke aflevering duurt ongeveer een uurtje, dus je bent er ook direct eventjes zoet mee. Ik ben in ieder geval nu al blij dat er al 6 seizoenen op de planning staan. Kom maar op met die Queen Elizabeth!

Heb jij The Crown al gezien?

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Rowan november 10, 2016 at 13:29

  Deze serie wil ik zo graag zien! Ik heb er helaas nog geen tijd voor gehad, maar misschien dat ik er dit weekend aan begin. ­čÖé

 • Reply Eveline Fleur november 11, 2016 at 07:54

  Ja goed is hij he! Ik kijk deze serie samen met mijn vriend en we vinden hem allebei erg goed. Wat een drama en wat een prachtige kostuums. En wat is de actrice mooi! x

 • Reply Esther november 11, 2016 at 17:01

  Ik heb deze serie nog nooit gezien, maar na het zien van de trailer ben ik er wel erg benieuwd naar geworden!

 • Reply Madelon november 12, 2016 at 16:22

  Ik vond ‘m een beetje… middelmatig? Ik vond hem absoluut prachtig gemaakt en ergens was ik ook wel verslaafd en bleef ik kijken, vooral bij de eerste helft van het seizoen. Vanaf dat die ex-koning, de oom van Elizabeth die was afgetreden, erbij komt, vind ik de serie ineens heel vaag worden en kon ik het niet meer volgen, al kan dat ook aan mij liggen, haha. Daardoor vond ik het eind dan weer niet zo super…

  • Reply Danique V. november 13, 2016 at 21:52

   Haha kan ik begrijpen. Een biografie serie is natuurlijk soms best lastig.

 • Reply Julia november 16, 2016 at 17:13

  Ik moet nog maar twee afleveringen, oeps haha

 • Reply Story addict november 19, 2016 at 12:18

  Ik heb veel goede dingen gehoord, maar zo op het eerste oog denk ik niet meteen: ja, die moet ik ook zien. Nog genoeg te kijken ook, maar wie weet dat ik op een verloren avondje na het werk ofzo eens een kans geef ­čÖé voor hetzelfde geld vind ik ‘m fantastisch (zou niet de eerste keer zijn :))

 • Leave a Reply