TV-series

Serie: The Crown

The crown
Als je zo nu en dan Netflix kijkt heb je zeker weten de serie The Crown voorbij zien komen. Een ‘Netflix original’ en de duurste serie die Netflix heeft gemaakt. De productie voor de hele serie zal ruim een miljard euro kosten. Wauw, eens zien of die serie dan wel echt zo goed is.

The Crown is een Britse historische dramaserie van scenarioschrijver Peter Morgan. De serie vertelt een biografisch verhaal over de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk.

Enige kennis van Elizabeth II is vrij handig in deze serie, maar niet geheel noodzakelijk. Het is vooral handig om direct in het verhaal te zitten en te begrijpen waar het allemaal over gaat. Iedereen kent Queen Elizabeth van Engeland wel. De ontzettend oude (90 alweer) koningin van Engeland die ontzettend herkenbaar is. In deze serie zie je haar in haar jongere jaren, gespeeld door Claire Foy. Het eerste seizoen zal de eerste tien jaar van haar regeringsjaren tonen.
Je kan de serie zien als een soort biografie van Elizabeth, maar ook als een doodnormale serie. Mocht je geen kennis hebben van de Engelse queen, is het zeker nog steeds een leuke serie om te kijken. Wat vooral leuk is, dat de serie dan totaal niet voorspelbaar is. Als je kennis hebt weet je natuurlijk al hoe haar leven zal lopen en zijn de grote delen van de serie nogal voorspelbaar.

‘Ik bleef op Netflix maar de volgende aflevering aanklikken’

Dat de serie ruim een miljard euro gaat kosten kan ik vrij goed begrijpen. Alleen al door naar de beelden te kijken is het een prachtige serie. De plekken die je ziet, de kamers waarin zij zich bevinden en de kleding.. Werkelijk prachtig om te zien.
Oh, en laten we het acteerwerk vooral niet vergeten. De interactie tussen de Queen en de prins vond ik mooi om te zien. Ze trekken je helemaal mee en je voelt het geluk, de irritaties en het verdriet echt van je scherm af spatten.
Andere pluspunten aan de serie is dat het vrij origineel is. Even iets anders dan de series die je tegenwoordig zo veel ziet. Deze serie is anders, je wordt er in meegetrokken en het laat je maar moeilijk los. Ik bleef op Netflix maar de volgende aflevering aanklikken.
Ben je wel een beetje van de historische series en de prachtige beelden? Dan moet je deze serie zeker een kans geven. Elke aflevering duurt ongeveer een uurtje, dus je bent er ook direct eventjes zoet mee. Ik ben in ieder geval nu al blij dat er al 6 seizoenen op de planning staan. Kom maar op met die Queen Elizabeth!

Heb jij The Crown al gezien?

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.