Serie: The 4400 - Adorable Books
TV-series

Serie: The 4400

sdg

Een tijd geleden kwam ik deze serie tegen. Het verhaal vond ik ontzettend apart klinken en daardoor was mijn aandacht meteen getrokken. Het lijkt op de boeken die ik de laatste tijd erg vaak lees. Nu na de eerste paar afleveringen kan ik zeggen; ik ben verslaafd. Daarom móet ik deze serie met jullie delen!

Om maar meteen te beginnen waar de serie over gaat..

In de pilot-aflevering worden 4400 mensen door een vreemde lichtbol, die in eerste instantie voor een komeet wordt aangezien, gedeponeerd op Highland Beach, in de Cascade Range, nabij Mount Rainier, Washington. Alle 4400 mensen zijn in de loop der jaren, vanaf 1946, in een straal wit licht verdwenen. Na hun terugkeer blijkt dat geen van hen ook maar één dag ouder is geworden. Ze zijn gedesoriënteerd en hebben geen idee wat er met hen en met de wereld gebeurd is sinds hun verdwijning. Het blijkt later in de serie dat sommige van de teruggekeerden over speciale gaven beschikken.

Bizar, niet? Deze serie is ondertussen (helaas) al afgelopen. Eén voordeel is dan dat ik niet steeds hoef te wachten op een nieuwe aflevering! De serie liep van 2004 tot en met 2007 en bestaat uit 4 seizoenen.

De hoofdpersonen:
sdg

Joel Gretch als Tom Baldwin. Tom werkt bij de National Threat Assessment Command. Dit is een onderdeel van het Department of Homeland Security. Dit onderdeel moet toezicht houden op de 4400 mensen die teruggekeerd zijn nadat ze vanaf de jaren 40 een voor een verdwenen maar zijn maar recent terugkeerden. Zijn partner bij de NTAC is Diana Skouris.

sdg

Jacqueline McKenzie als Diana Skouris. Zij is de partner van Tom en werkt bij hetzelfde bedrijf.

sdg

Patrick John Flueger als Shawn Farrell. Shawn is één van de 4400 mensen die zijn teruggekeerd.

sdg

Conchita Campbell als Maia Rutledge. Zij speelt het 8-jarige (best wel enge) kleine meisje. Zij is ook één van de 4400 mensen die zijn teruggekeerd.

De serie bestaat uit 4 seizoenen. Er was sprake van een vijfde seizoen, maar er is besloten deze nooit te maken. Hierdoor zijn er een paar verhaallijnen niet helemaal afgerond in de serie. Om de fans niet te teleurstellen zijn er boeken uitgekomen die het laatste seizoen moeten voorstellen. Het boek Promises Broken en Welcome to Promise City.
sdg

Heb jij deze serie al gezien?

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Marilyn februari 8, 2014 at 09:28

  Ik heb de serie ooit gezien en ‘k vond het toch wel jammer dat er geen mooi einde kwam. ‘k Moet die boeken eens lezen, wist zelfs niet dat er boeken van bestonden.

 • Reply Esmee februari 8, 2014 at 12:53

  Ik ben wel begonnen met deze serie, maar het trok mijn vriend niet echt, dus wij zijn er meegestopt. Is het wel een aanrader als het gaat om latere afleveringen?

  • Reply Danique V. februari 8, 2014 at 17:38

   De eerste paar afleveringen vond ik zelf nogal vaag. Pas bij aflevering 4 vond ik het echt spannend worden 🙂

   • Reply Esmee februari 8, 2014 at 17:40

    Thanks voor je reply! Ik zal mijn vriend dan nog even ‘dwingen’ om door te kijken 😛

 • Reply Emmy februari 8, 2014 at 14:55

  Ik heb de eerste anderhalve seizoenen gezien, maar we kijken zeker nog een keer verder!

 • Reply Lisa februari 8, 2014 at 21:19

  Mijn paps keek dit fanatiek via Netflix. Hij vond het helemaal geweldig, ik vond er maar weinig aan (dat lied tijdens het intro werkte ook vreselijk op mijn zenuwen). Ik moet wel toegeven dat ik het niet vanaf het begin heb meegekeken, dus ik zat nooit echt ‘goed’ in het verhaal.

  • Reply Danique V. februari 9, 2014 at 00:02

   Dat lied is ook VRESELIJK! Hahaha. Ik spoel dat stukje altijd door…

 • Reply Tiffany - The CineFiles februari 8, 2014 at 22:45

  Ik zie ‘m elke keer voorbijkomen op Netflix. Nu ben il wel heel benieuwd geworden. ..toch maar ff proberen dan. Heb nu toch vakantie ^^

 • Reply Sofie Van Loo februari 9, 2014 at 06:44

  ik vond het redelijk, tot ik bij de laatste afleveringen kwam, en dan vond ik het helemaal ‘uitgemelkt’, en zo’n raar einde

 • Reply Winnie februari 9, 2014 at 12:31

  Ik heb ongeveer anderhalf seizoen gezien, vond het wel vet! Toch een keer afkijken 😀

 • Leave a Reply