Switched at birth
TV-series

Serie: Switched at Birth

Ik ben een seriefreak. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe series en een vriendin raadde deze serie mij aan: Switched at Birth. Willen jullie weten waar hij over gaat? Lees gauw mee!

Waar gaat Switched at birth over?

De serie ‘Switched at Birth’ draait om het verhaal van twee tienermeisjes die ontdekken dat ze bij hun geboorte in het ziekenhuis per ongeluk verwisseld zijn. Bay Kennish groeide op in een rijk gezin met twee ouders en een broer, terwijl Daphne Vasquez, die op jonge leeftijd door meningitis doof is geworden, bij haar alleenstaande moeder opgroeide in een volksbuurt. Ondanks de enorme sociaal-economische en etnische verschillen moeten beide gezinnen leren om als ouders goed met elkaar om te gaan en hun leven te delen in het belang van hun dochters.

Bay is een artistieke tiener die wordt opgevoed door Kathryn en John Kennish. Ze groeit op met haar broer Toby in een rijke buurt in Kansas. Na het bestuderen van bloedgroepen op school, begint Bay zich af te vragen waarom haar bloedgroep niet overeenkomt met die van haar ouders. Uit een onderzoek blijkt dat Bay niet het kind van Kathryn en John is, maar van alleenstaande, half-Puerto Ricaanse moeder Regina. Ze ontdekken dat het ziekenhuis haar na de geboorte per ongeluk heeft verwisseld met een andere baby, Daphne, het kind van Regina.

Daphne is een dove tiener en woont met haar moeder en oma in een volksbuurt. Ze verloor haar gehoor als gevolg van meningitis toen ze een klein kind was. Daarom gaat ze naar een school voor dove en slechthorende kinderen, waar ze basketbal speelt.

De twee families hebben het moeilijk met idee dat ze heel hun leven een kind van een ander hebben opgevoed. Om elkaar beter te leren kennen, besluiten Regina, Daphne en oma om in het gasthuis te verblijven van familie Kennish.

Ik heb pas een aantal afleveringen van deze serie gezien, maar ik ben nu al verslaafd! Wat ook niet vervelend is voor het oog: Austin Butler (Sebastian uit The Carrie Diaries) speelt in Switched at Birth!

Zijn jullie benieuwd geworden? Bekijk dan even onderstaande promo van aflevering 1 uit seizoen 1. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

 

 

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Mandy maart 16, 2013 at 08:44

  Ik heb seizoen 1 helemaal gezien, is echt super leuk kan niet wachten op seizoen 2 maar helaas duurt dat nog even voordat het in NL komt, is nu al wel in Amerika.

 • Reply Isabella maart 16, 2013 at 11:09

  Dat is echt een leuke serie! Ik heb ‘m samen met mijn moeder gevolgd.

 • Reply Loes maart 16, 2013 at 11:51

  Ik vind het ook echt een mega leuke serie! Helaas is het nu een lente stop halverwege seizoen 2 en gaat ie pas weer in juni verder 🙁 Maar zeker door blijven kijken! xx

 • Reply Dieuwke maart 16, 2013 at 11:56

  Ik heb de helft van seizoen 1 gezien en ben toen gestopt. Volgde veel te veel series tegelijk, tijdgebrek hihi. Is wel een hele leuke serie!

 • Reply Roxanne maart 16, 2013 at 17:03

  Erg leuke serie, al mis ik de laatste paar episodes wel de gezonde dosis spanning die er normaal wel was.

 • Reply Joanydvv maart 16, 2013 at 20:07

  Ik volg deze serie al vanaf het begin en vind het steeds leuker worden 🙂

 • Reply Annette maart 17, 2013 at 22:12

  Ow! Dit klinkt goed! Ik ga eens kijken, denk ik! 😀

 • Reply Erica maart 17, 2013 at 22:26

  Ik kijk deze serie al sinds hij begonnen is. Vind hem nog steeds erg leuk! 🙂

 • Leave a Reply