TV-series

Serie: Shadowhunters

shadowhunters

Maandenlang worden we al lekker gemaakt met de promobeelden van de nieuwe serie Shadowhunters, die gebaseerd is op De kronieken van de onderwereld van Cassandra Clare (The Mortal Instruments). Interviews, posters, knappe mensen, promo beelden… Twee dingen gingen door mijn hoofd: ‘Het wordt gigantisch opgeblazen’ en/of ‘deze serie wordt legendarisch!’. De eerste aflevering staat sinds 13 januari op Netflix, Netflix heeft wereldwijde rechten gekocht voor deze serie. Vandaag vertel ik wat ik van de eerste aflevering vond!

Als liefhebber van de boeken van Cassandra Clare moest en zou ik deze serie gaan bekijken. De film (The Mortal Instruments: City of Bones) was naar mijn idee geflopt, daarom hoopte ik heel erg dat de TV-serie een succes zou worden. Naar mijn idee is er dit keer beter gecast, want ik vind de cast van de serie erg goed overeen komen met hoe ik de personages voor me zag in de boeken. Al had ik me Luke wel voorgesteld als een blanke man met heel veel zwart haar. Soms heb je dat. Maar aan deze (getinte) Luke kan ik zeker wennen.

De eerste aflevering staat sinds 13 januari op Netflix. Ideaal dat Netflix direct is begonnen met het ondertitelen van de serie, daar scoren ze punten mee. Ik vond de eerste aflevering wel goed. Ik had er toch wat meer van verwacht: de special effects vond ik heel vaak. Zo zag je hoe demonen worden gedood, dit zag er heel nep uit. Daarnaast merkte je heel duidelijk dat de acteurs nog moesten opstarten met acteren, het leek in het begin ook wat nep. De acteurs vind ik erg goed gecast, ik kan aan deze cast wennen. Ik blijf zeker doorkijken en hoop dat de rest van de afleveringen zullen verbeteren in kwaliteit. Ik denk dat ik misschien ook wel wat veeleisend ben omdat ik de boeken heb gelezen. Ik weet wat er gaat komen en ik heb in mijn hoofd een beeld van hoe dit er uit moet zien. Als je het dan ineens op je televisie ziet, is het toch ineens anders.

shadowhunters cast
De awesome cast van Shadowhunters!

Er zijn verschillende trailers en promo’s uitgekomen, hieronder twee die ik erg leuk vind (ze lijken wel op elkaar, maar dat is vrijwel altijd zo als er trailers worden uitgebracht):

Ga jij deze nieuwe serie volgen?

Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reply Bianca Schrijft januari 14, 2016 at 07:01

  Echt de ene naar de andere blog komt voorbij met dit onderwerp. Geloof dat ik toch maar eens moet gaan nadenken om weer netflix te nemen.

 • Reply Fleurine januari 14, 2016 at 08:44

  Na mijn tentamen vanmiddag ga ik deze serie gelijk kijken! Jullie maken me wel erg nieuwsgierig haha!

 • Reply Julia januari 14, 2016 at 09:55

  Jaa helemaal mee eens! Ik lees ook overal dat de 2e aflevering al beter is dan de eerste. Ik ben fan 🙂

 • Reply Bianca januari 14, 2016 at 10:41

  Helemaal met je eens… ik heb de 2de aflevering ook al gezien en vond het beter dan de eerste. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik Jace en clary in de film beter vond dan in de serie. Jace is voor mijn smaak nog wat te lief waarbij Alec nu lekker badass is… had van mij andersom kunnen zijn. Toch vind ik dat de serie een goeie start had en dat ze deze keer meer mensen blij hebben gemaakt.

 • Reply Julie januari 14, 2016 at 11:09

  Ik wilde wachten met kijken naar de serie totdat ik alle boeken heb gelezen, maar ik begin steeds nieuwsgieriger te worden.. Dat wordt opschieten met lezen!

 • Reply Madelon januari 14, 2016 at 11:29

  Ik heb hem ook gekeken maar moet denk ik nog een beetje wennen. Ik vind de cast op zich wel leuk, maar het was nog niet zo’n ‘spektakel’ als ik naar aanleiding van de promotie vooraf had verwacht. Hopelijk komt dat nog 🙂

 • Reply naomi januari 14, 2016 at 12:24

  Ik ga misschien deze serie ook wel kijken. Maar ik lees liever eerst de boeken eigenlijk.

  x

 • Reply Nicole januari 14, 2016 at 12:35

  Heb hem gisteren ook gekeken, weet niet zo goed wat ik er van moet vinden.. het is nogal anders.
  heb zelf alleen de eerste 3 boeken gelezen en moet eerlijk bekennen dat ik de boeken helemaal niet zo leuk vind, de film vond ik ook al niets dus waarom ik deze serie ging kijken ? 😛
  toch denk ik dat ik het eigenlijk leuker vond dan de boeken/film, ben zeker wel van plan om de volgende afleveringen ook te kijken!

 • Reply Esther januari 14, 2016 at 13:11

  Ik heb de eerste aflevering gezien, en dat vond ik wel heel leuk. Ik vind Clary zo tof! Maar ik moet er ook even aan wennen en volgens mij de acteurs ook!

 • Reply Renate januari 14, 2016 at 13:39

  De eerste aflevering liet zeker potentie zien voor de rest van de serie. Ik vind inderdaad deze cast ook veel beter bij de personages passen dan bij de film. Ik hoop zo dat het geweldig wordt, want de boeken zijn zo goed! Ik ben heel erg benieuwd naar de rest van het seizoen!

 • Reply beautifulday4makeup januari 14, 2016 at 14:21

  Het lijkt mij een serie die ik erg graag zou zien, maar jammer genoeg heb ik geen netflix. Mss even op youtube kijken

 • Reply Ashley januari 14, 2016 at 16:47

  Echt iets voor mij, maar die demons vind ik écht creepy. Misschien ga ik eerst de boeken lezen.

 • Reply Noa januari 22, 2016 at 20:35

  Ik ga het wel volgen, maar ik vond de film wel mooi en ik mis die cast. Even wennen, denk ik!

 • Reply Vivian januari 31, 2016 at 12:56

  Ik moet aflevering 2 en 3 (en 4 volgens mij ook al?) nog kijken. Vond de eerste wel oké, maar was er nog niet meteen kapot van. De boeken heb ik niet gelezen, ik denk dat dat wel scheelt want hoor van alle kanten dat de serie dan erg slecht is haha.

 • Leave a Reply