TV-series

Serie: Recovery Road

mgid-uma-image-mtv.com-11149189
Recovery Road, een serie over een jong meisje dat verslaafd is aan alcohol en drugs en in rehab moet. Niet op het eerste gezicht een serie met een leuk onderwerp. Is de serie toch wel iets of is het net zo apart als het lijkt?

Alleen al bij het zien van de trailer wist ik niet zo goed wat ik nou moest verwachten. De serie is verfilmd naar aanleiding van het boek Recovery Road, geschreven door Blake Nelson. Het boek heeft twee keer een YASLA award gewonnen. Redenen genoeg dus om een tv-serie over te maken.

Maddie Graham (Jessica Sula, Honeytrap) is een jong tienermeisje dat ontzettend veel van feestjes houdt. Hier houdt zij zich ook zeker niet in met drinken en drugsgebruik, terwijl ze minderjarig is. Als ze op een gegeven moment door school betrapt wordt met wodka zal ze in rehab moeten. Daar ontmoet Maddie Trish (Kyla Pratt, Let’s stay together), haar kamergenootje. Erg goed wennen kan Maddie in het begin niet en wil dan ook koste wat het kost zo snel mogelijk uit rehab zijn.

16b70c4db9a9012d713cc9686f8c

Je merkt bij de serie best sterk dat het een serie is voor tieners. De hoofdpersoon is natuurlijk ook nog minderjarig en nog erg jong. Toch wordt het verhaal vrij serieus vertelt. De serie confronteert je echt met hoe erg alcohol en drugs voor jezelf kunnen zijn. Vaak zat had ik medelijden met Maddie en leefde ik echt met haar mee.

Recovery Road heeft mij zeker aangenaam verrast. Waar ik eerst dacht dat het niks voor mij zou zijn omdat ik een onderwerp zoals rehab niet zo interessant vond, wil ik toch niets liever dan doorkijken. De serie is zeker een aanrader voor voornamelijk vrouwen die dol zijn op een beetje drama series en romantiek.

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.