Netflix

Serie: Quicksand

Soms blader ik gewoon een beetje door Netflix, zonder echt research te doen. Zo kwam ik op een gegeven moment bij mijn suggesties de serie Quicksand tegen. Deze serie speelt zich af in Zweden en gaat over een schietpartij op een middelbare school. Zonder verder enige kennis te hebben, begon ik aan de 6-delige serie.

Waar gaat Quicksand over?

In een voorstad van Stockholm wordt iedereen opgeschrikt door een schietpartij op een middelbare school. De normale studente Maja Norberg wordt hiervoor opgepakt en belandt in de gevangenis. Ze wordt aangeklaagd voor moord. In de serie zie je zowel het heden als flashbacks die het verhaal van Maja vertellen. Ze leiden je naar de uiteindelijke daad, waardoor je steeds meer te weten komt over wat er nou echt is gebeurd.

Wanneer Maja een nieuwe vriend krijgt, de populaire en bekende Sebastian, verandert haar gedrag meteen. Sebastian is niet altijd het lieverdje van de klas. Sterker nog, hij is ontzettend irritant richting de buitenwereld. Maar Maja ziet dit niet, want ze zijn smoorverliefd op elkaar. Door Sebastian komt ze in aanraking met drugs en andere verleidingen en al snel komt ze erachter dat Sebastian niet helemaal blijkt te zijn, wie ze denkt dat hij is. Maar voordat ze daar achterkomt, zit ze er al te diep in…

Opbouwende spanning in Quicksand

Ik vind dat de serie mooi in elkaar zit. Doordat je telkens flashbacks ziet en tegelijkertijd het heden, wil je weten wat de uiteindelijke conclusie zal zijn. De hoofdpersoon Maja vind ik ook moeilijk te doorgronden. Op sommige momenten kan ik flink medelijden met haar hebben, maar andere momenten vind ik haar naïef en ontzettend irritant. Dat de serie overigens in het Zweeds is, stoort me totaal niet. De manier van filmen vind ik ontzettend goed neergezet en ook het thema is (helaas) erg actueel.

Wanneer jij van series als The Bodyguard houdt, dan kan ik je de Zweedse Quicksand ook zeker aanraden. Wanneer je een opbouwende, spannende serie zoekt, dan is dit zeker iets voor jou.

Heb jij Quicksand al gezien?

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.