TV-series

Serie: Penny Dreadful

Penny Dreadful

Penny Dreadful, een serie waar ik onlangs mee ben begonnen. Spannend, bizar, een beetje creepy en interessant. Tijd om er iets over te schrijven dus!

De serie is vernoemd naar de 19e eeuwse horror tijdschriften die op dat moment voor één penny verkocht werden. En ja, horror ja. Ik ben normaal gesproken helemaal geen grote fan van horror, ik haat het zelfs. Ik kan er niet goed tegen en vind het ook helemaal niet leuk om naar te kijken. Toch leek deze serie mij wel wat. Even de eerste aflevering aanzien, om te kijken of het wel echt zo veel horror was, en dan maar kijken of ik door zou gaan kijken.

Het antwoord is ja, ik bleef door kijken. Het is spannend en vooral erg bizar! Het leuke van deze serie is vooral dat er personages in voorkomen die je kent, maar die compleet in een ander jasje zijn gestoken. Zoals Dr Frankenstein en Dorian Gray. Iedereen kent ze wel, of herkent ze wel na het zien van wat stukjes. Daarnaast speelt dit alles zich af in Londen. Ik ben zelf nog nooit in Londen geweest, maar als ik een film of serie over Londen zie van vroeger vind ik het al geweldig. Die oude kleine straatjes, zo druk (en smerig), ik vind het geweldig!

Penny Dreadful wordt dus bestempeld horror. Het is ook aan de enge kant, er komen stukjes in voor die onder het beginnende horror vallen, maar zelfs ik vind de serie goed te doen. Daarnaast scheelt het ook dat er gewoon een groot verhaal achter zit, het gaat niet alleen maar om de enge stukjes, maar om het verhaal zelf.

En dan de acteurs, misschien zegt Eva Green je al genoeg. Ik vind haar een geweldige actrice, en ook hier doet ze haar rol weer geweldig. Door wie de serie is geschreven zegt eigenlijk ook al genoeg: John Logan. Grote films heeft hij op zijn naam staan, onder andere Skyfall en een aantal films met Johnny Depp.

Waar gaat de serie over?
De dochter van Sir Malcolm Murray is ontvoerd, waarvan ze zelf denken een Dracula achtig type. Samen met Vanessa zoekt hij een groep bij elkaar die bereidt zijn om het gevaarlijke en onzekere aan te gaan.
Verder benieuwd? Kijk dan de trailer even!

Kijk jij deze serie al?

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Katja de Man maart 20, 2015 at 15:48

  Na het lezen van je stukje en het zien van de trailer is mijn interesse wel gewekt! En ik ben op zoek naar een nieuwe serie! Vorige week Sons of Anarchy afgerond. Ook een aanrader trouwens!

 • Reply beautifulday4makeup maart 20, 2015 at 16:09

  Ik kan normaal niet tegen horror. Vraag me af of ik deze zou kunnen aanzien

  • Reply Danique V. maart 21, 2015 at 11:01

   Ik dus ook niet, maar vond deze wel meevallen! Denk dat vooral komt doordat je weet dat dit nooit echt kan gebeuren, haha.

 • Reply Esther maart 20, 2015 at 16:39

  Ik twijfel heel erg. Aan de ene kant lijkt hij mij erg goed. Maar aan de andere kant ben ik er een beetje huiverig voor. American horror story vond ik namelijk helemaal niets.

  • Reply Danique V. maart 21, 2015 at 11:01

   Een aflevering proberen kan nooit kwaad! 🙂

 • Reply Jolien maart 21, 2015 at 10:32

  Ik had nog nooit van deze serie gehoord maar het klinkt wel goed!

 • Leave a Reply