TV-series

Serie: Orange is the new Black

Piper Chapman wordt veroordeeld tot 15 maanden celstraf voor het transporteren van drugsgeld. Dit deed ze voor oude liefde Alex Vausse, een internationale drugssmokkelaar. Piper verruilt haar comfortabele leventje voor oranje pakken in de vrouwengevangenis. Ze moet op haar eigen manier die 15 maanden door zien te komen.

In haar experimentele periode heeft Piper een relatie gehad met een vrouw, Alex Vause. Via haar is ze verzeild geraakt in de drugswereld en heeft ze een koffer met drugsgeld de grens over gesmokkeld. Tien jaar na dit accident moet ze alsnog de vrouwengevangenis in.

Piper is een goed mens uit een goed gezin. Ze ziet er helemaal niet uit zoals de andere criminelen in de gevangenis. Door flashbacks kom je iedere aflevering meer te weten over Piper (in de gevangenis bij de achternaam Chapman genoemd) en alle andere vrouwen in de gevangenis. Zo leren we bijvoorbeeld de Russische Red kennen. Ze is al jaren hoofd ‘kitchen’ en heeft een machtige positie omdat zij bepaalt wat iedereen eet. We ontmoeten ook Sophia Burset, voorheen een man met vrouw en kind. Ze heeft het moeilijk omdat haar hormoonbehandeling niet wordt voortgezet in de gevangenis.

De serie is humoristisch door alle grappen die de vrouwen onderling maken. Je ziet dat een heleboel bevriend met elkaar zijn, maar er zijn er ook een aantal die elkaar de ogen zouden willen uitkrabben. Ik heb het eerste seizoen nu bijna af en ik vind het een hele leuke en vermakelijke serie. In 2014 komt seizoen 2 en die ga ik zeker ook kijken!

Ben je benieuwd geworden naar de serie? Kijk dan zeker ook even de trailer!

Welke series kijk jij op dit moment? 

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Anneke oktober 14, 2013 at 13:41

  Heb hier nu al zoveel goeds over gehoord, dat ik het toch maar eens een kans ga geven!

 • Reply Kelly oktober 14, 2013 at 14:44

  Lijkt me een leuke serie!

 • Reply Joanne oktober 14, 2013 at 16:30

  Ik heb ook veel leuks gehoord over deze serie. Moet er toch eens aan beginnen!

 • Reply Mel@thedailyprophecy oktober 14, 2013 at 21:03

  Klinkt best interessant! Ik heb er nog niet zoveel over gehoord, maar ik vind het altijd leuk om een nieuwe serie uit te proberen.

 • Reply Joanydvv oktober 15, 2013 at 12:50

  Klinkt leuk, die ga ik ook eens proberen.

 • Reply Luca oktober 22, 2013 at 17:13

  Aaah hier ben ik aan begonnen op Netflix
  Is zo’n leuke serie
  Ik vind hoofdrolspeelster zowiezo altijd al goed acteren
  maar het is een super leuk verhaal

 • Reply Nicole februari 21, 2014 at 09:51

  ja seizoen 2!!!! kan niet wachten

 • Leave a Reply